Έργα τέχνης και προσωπικά αντικείμενα της «βασίλισσας» της ντίσκο, Ντόνα Σάμερ, βγαίνουν στο «σφυρί» από τον οίκο Christie’s. Η δημοπρασία θα γίνει διαδικτυακά, θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί τις 29 Ιουνίου, ωστόσο πριν την έναρξη της πολλά αντικείμενα θα εκτεθούν στην αίθουσα του οίκου στο Rockefeller Center, στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Οίκος Chirstie’s

Η δημοπρασία των αντικειμένων της δημοφιλούς τραγουδίστριας που θεωρείται μέχρι και σήμερα η επιτομή της εποχής της ντίσκο συμπίπτει με την επικείμενη πρεμιέρα ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή της από το δίκτυο HBO. Το ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Love to Love You, Donna Summer» θα φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ρος Γουίλιαμς σε συνεργασία με τον αδελφό της Σάμερ, Μπρουκλιν Σουντάνο.

Και βέβαια το timing δεν είναι τυχαίο, με την έναρξη του καλοκαιριού που θυμίζει το όνομα της αλλά και τις εκδηλώσεις του LGBTQ Pride Month, καθώς η Σάμερ έχει μέχρι και σήμερα πολλούς φαν στη κοινότητα.

Η συλλογή Ντόνα Σάμερ παρουσιάζει την ανάδειξη της σε θρυλική στάρ, μέσα από πολλά αναμνηστικά και προσωπικά αντικείμενα, χρυσούς δίσκους και βραβεία, εμβληματικά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ από συναυλίες της, αλλά και στιγμιότυπα από τη ζωή της μέσα από μια σειρά φωτογραφιών τύπου Polaroid, από το σπίτι της, την καθημερινότητα της, αλλά και τα ταξίδια της.

Επίσης, η συλλογή περιλαμβάνει πορσελάνες και έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων και πίνακες ζωγραφικής που είχε δημιουργήσει η ίδια, καθώς απολάμβανε να ζωγραφίζει στον ελεύθερο χρόνο της.

Μια σελίδα, όπου είχε γράψει πρόχειρα στίχους για το τραγούδι «On the Radio», με διάφορες διορθώσεις, εκτιμάται από 3.000 έως 5.000 δολάρια, ενώ αντίστοιχη τιμή αναμένεται να «πιάσει» ο χρυσός δίσκος που της απονεμήθηκε το 1978 για το «Last Dance». Τουλάχιστον 6.000 δολάρια κοστολογούνται κάποια από τα ρούχα που είχε φορέσει σε εμφανίσεις.

Τμήμα των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπρασία θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδρύματα, όπως το ίδρυμα του Έλτον Τζον για το AIDS, που η ίδια υποστήριζε ενεργά μέχρι το θάνατο της, το 2012, σε ηλικία 63 ετών, από καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα