Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει πλήρως οποιαδήποτε συζήτηση για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «Προσωπικά εγώ είμαι εδώ για να βάλω στην ατζέντα θέματα που αφορούν τον πολίτη». Παράλληλα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ζητήματα δημοκρατίας, συμμετοχής, προστασίας και ενίσχυσης των θεσμών, περιβάλλοντος αλλά και ανισοτήτων.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες ανέφερε ότι «εμάς δεν μας αφορά να γίνουμε πατερίτσα κανενός», πως η συζήτηση αυτή έχει τελειώσει από το συνέδριο του 2019 όπου ψηφίστηκε η αυτόνομη πορεία της παράταξης. Η θέση του κ. Χρηστίδη είναι πως μόνο ο πρωταγωνιστικός ρόλος του κινήματος θα μπορούσε να αλλάξει τις συνθήκες.

«Πρέπει να ανακτήσουμε το ‘Κ’. Είμαστε ”ΠΑΣΟ”, πρέπει να γίνουμε Κίνημα ξανά», σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, κ. Χρηστίδης.

ΚΙΝΑΛ: Ο Β. Κεγκέρογλου παραμένει γραμματέας

Ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και μέσα σε μόλις 10 λεπτά, αφού τίμησε την Φ. Γεννηματά με ενός λεπτού σιγή, αποφάσισε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό της βουλής :

Ο Β. Κεγκέρογλου παραμένει γραμματέας της Κ.Ο. έχοντας το δικαίωμα να την συγκαλεί και να διευθετεί όλα τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της.

Ο Κ. Σκανδαλίδης ως Α΄ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο Μ. Κατρίνης ως Β΄ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα έχουν την ευθύνη της πολιτικής εκπροσώπησης του ΚΙΝΑΛ στην ολομέλεια και σε όλες τις συζητήσεις εντός του κοινοβουλίου.

Δύο επιστολές του N. Ανδρουλάκη: Προτείνει 2+1 debate των υποψηφίων 

Σε δύο παρεμβάσεις, με ισάριθμες επιστολές του, προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Με τη μία, προς την αρμόδια Επιτροπή του κόμματος για τη τήρηση του Καταστατικού και τη διεξαγωγή των εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ), ζητάει να διοργανωθούν δύο τηλεοπτικές συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους, στον Α΄γύρο και μία ανάμεσα στους δύο που θα αναμετρηθούν στο Β΄γύρο, επισημαίνοντας ότι το ίδιο έγινε και στις εκλογές του 2017.

Η δεύτερη επιστολή του υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει αποδέκτες τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Ως γνωστόν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής συνεδριάζει απόψε για πρώτη φορά μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Ανδρουλάκης, θεωρεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «αυτονόητη τη δέσμευση όλων μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ακολουθώντας τον δρόμο της ενότητας, των θεσμικών διαδικασιών και, εν τέλει, της κοινής λογικής».