O μέχρι πριν από λίγες ημέρες εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, κατέθεσε πριν από λίγη την υποψηφιότητα, συνοδευόμενη από 7.000 υπογραφές στην ΕΔΕΚΑΠ, επιβεβαιώνοντας πως δεν προτίθεται να αποσύρει την υποψηφιότητα του, μετά και την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου. 

Ο κ. Χρηστίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του:

«7000 τιμητικές υπογραφές. Ενα ευχαριστώ είναι λίγο. Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

– για κοινωνική δικαιοσύνη

– για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία 

– για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια

– για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ’ τους γονείς τους.

Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δυσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.

Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με οραμα και σχεδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χερι μας».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 18:00 υπάρχει η διορία για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες, με τους Γιώργο Παπανδρέου, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο να καταθέτουν επίσης σήμερα, ενώ οι κκ Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, κατέθεσαν ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή τις υπογραφές για την υποψηφιότητα τους.

Ο Β. Κεγκέρογλου απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Νωρίτερα σήμερα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, όπως αναμενόταν, μετά τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Σε δήλωσή του ο κ. Κεγκέρογλου εξήγησε ότι η υποψηφιότητά του ήταν αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά.

Πρόσθεσε ότι με την υποψηφιότητά του στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά, αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.