Μια ομάδα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων βρίσκεται σε συζητήσεις για την κατάθεση περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην First Republic Bank, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων CNBC.

Ο όμιλος περιλαμβάνει Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Citigroup και άλλους, ανέφεραν οι πηγές.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συμφωνία φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Το σχέδιο δεν απαιτεί εξαγορά της First Republic Bank. Οι πηγές σημείωσαν ότι το ποσό ήταν ένας κινούμενος στόχος. Άλλες αναφορές ανέφεραν ότι η ενίσχυση των καταθέσεων θα μπορούσε να φτάσει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα νέα έρχονται μετά την πτώση της μετοχής της First Republic τις τελευταίες ημέρες, η οποία πυροδοτήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank την περασμένη Παρασκευή και της Signature Bank το Σαββατοκύριακο. Και οι δύο αυτές τράπεζες είχαν μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων καταθέσεων, όπως και η First Republic, με αποτέλεσμα να ανησυχούν ότι οι πελάτες θα απέσυραν τα χρήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της First Republic, η οποία έκλεισε στα 115 δολάρια ανά μετοχή στις 8 Μαρτίου, διαπραγματεύτηκε κάτω από τα 20 δολάρια κάποια στιγμή νωρίτερα σήμερα Πέμπτη. Η διαπραγμάτευση της μετοχής διακόπηκε στα 30 δολάρια ανά μετοχή λίγο μετά το δημοσίευμα της είδησης.

Η τράπεζα είχε δηλώσει την Κυριακή ότι είχε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαθεσιμότητα ρευστότητας, χωρίς να υπολογίζονται τα πρόσθετα κεφάλαια που θα μπορούσε ενδεχομένως να συγκεντρώσει από το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve’s Bank Term Funding Program), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει τους επενδυτές από το να εγκαταλείψουν τη μετοχή.

Οι καταθέσεις από μεγαλύτερη τράπεζα θα πρόσθεταν σε αυτή τη ρευστότητα εάν το σχέδιο υλοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι η First Republic συνήθως εξυπηρετεί πελάτες και εταιρείες υψηλού επιπέδου και οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν διαχείριση περιουσίας και δάνεια ακίνητης περιουσίας κατοικιών.

Η εταιρεία ανέφερε περιουσιακά στοιχεία άνω των 212 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος Δεκεμβρίου και δημιούργησε περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα πέρυσι.

Διαβάστε περισσότερα