Η διαστημική εταιρεία Axiom συγκέντρωσε 350 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο που διεξήχθη από την Aljazira Capital που ανήκει στη Σαουδική Αραβία και την κορεατική εταιρεία επενδύσεων στον τομέα της υγείας Boryung, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Η Axiom με έδρα το Χιούστον εκπαιδεύει και πετά τόσο ιδιωτικούς όσο και κυβερνητικούς αστροναύτες σε αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέσω εκτοξεύσεων με το SpaceX.

Αναπτύσσει τεχνολογίες ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός εμπορικού διαστημικού σταθμού και μιας σεληνιακής διαστημικής στολής.

Η εταιρεία είπε ότι η επένδυση θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές της προσπάθειες.

Σ’υμφωνα με δηλώσεις της Axiom, η εταιρεία έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια πελατών μέχρι σήμερα. Πέταξε δύο πληρώματα στον ISS, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατα ολοκληρωμένης αποστολής Ax-2, και εργάζεται για την εκτόξευση της πρώτης μονάδας διαστημικού σταθμού μέχρι το 2026.

Σε μια δήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος της Aljazira Capital, Naif Almesned, δήλωσε ότι η υποστήριξη της Axiom είναι «σύμφωνη με τη μετασχηματιστική προσέγγιση του Saudi Vision 2030».

Η Aljazira Capital

Η Aljazira Capital είναι μια μονοπρόσωπη Σαουδική κλειστή ανώνυμη εταιρεία που ανήκει στην Bank Al Jazira που λειτουργεί υπό τη ρυθμιστική εποπτεία της Αρχής Κεφαλαιαγοράς, ειδικευμένη στις συναλλαγές κινητών αξιών και παρέχει υπηρεσίες συναλλαγών, αναδοχής, διαχείρισης, διευθέτησης, παροχής συμβουλών και φύλαξης. Η Aljazira Capital είναι η συνέχεια μιας μακράς ιστορίας επιτυχίας στον κλάδο των κινητών αξιών της Σαουδικής Αραβίας. Έχοντας ηγετική θέση στην χρηματιστηριακή αγορά για αρκετά χρόνια, στοχεύει σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της να διατηρήσει την θέση της μέσω της συνεχούς ανάπτυξης προσφορών και επενδύσεων σε τεχνολογία αιχμής και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας σε τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς υπηρεσίες αγορές, καθώς και να προσφέρει μια πλήρη σειρά επιχειρηματικών τίτλων.

Η Boryung

Η ιστορία της Boryung ξεκίνησε το 1957 και δραστηριοποιήθηκε στη φαρμακευτική βιομηχανία χονδρικής, προχώρησε στη φαρμακευτική παραγωγή το 1963. Η προσπάθεια της Boryung να επενδύσει στην ανάπτυξη ζωτικών φαρμάκων για τους ασθενείς, αντί να είναι ένας απλός κατασκευαστής φαρμάκων, έθεσε τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στην φαρμακευτική επιχείρηση όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε το “Kanarb”, το πρώτο αντιυπερτασικό ARB στη Νότια Κορέα τον Μάρτιο του 2011.

Τον Απρίλιο του 2022, η Boryung θα πραγματοποιήσει την πρώτη Πρόκληση Care in Space (CIS) για να βρει νέες ευκαιρίες και να εκπληρώσει την αποστολή της να γίνει «απαραίτητος συντελεστής στην ανθρώπινη υγεία» στη διαστημική εποχή που βρίσκεται μπροστά μας.

Διαβάστε ακόμη: