Οι μεγάλες, φουσκωμένες λευκές φόρμες που φορούσαν ο Neil Armstrong και οι συνάδελφοί του αστροναύτες του Apollo πριν από μισό αιώνα είναι πλέον εκτός μόδας…

Η NASA αποκάλυψε το πρώτο πρωτότυπο για μια μοντέρνα σχεδιασμένη διαστημική στολή επόμενης γενιάς, ειδικά προσαρμοσμένης και προσαρμοσμένης για τους πρώτους αστροναύτες που αναμένεται να επιστρέψουν στην επιφάνεια της Σελήνης τα επόμενα χρόνια.

Όταν η NASA στείλει τους πρώτους αστροναύτες για εξερεύνηση κοντά στον σεληνιακό Νότιο Πόλο, οι σεληνόβάτες θα φορούν διαστημικές στολές που παρέχονται από την Axiom Space. Η NASA επέλεξε την εταιρεία για να αναπτύξει τις σύγχρονες στολές για την αποστολή Artemis III και συμμετείχε σε δραστηριότητες όταν το πρώτο σχέδιο αποκαλύφθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Διαστημικό Κέντρο Χιούστον στο Τέξας.

Βοηθώντας να γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός στον στόχο του οργανισμού να οικοδομήσει μια ισχυρή οικονομία στη Σελήνη, συνεργαζόμενος με εμπορικούς παρόχους υπηρεσιών, η Axiom Space φιλοξένησε την εκδήλωση για τους μαθητές και τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν ερωτήσεις και να δουν από κοντά τη διαστημική στολή.

«Η συνεργασία της NASA με την Axiom είναι κρίσιμη για την προσγείωση αστροναυτών στη Σελήνη και τη συνέχιση της αμερικανικής ηγεσίας στο διάστημα. Με βάση τα χρόνια έρευνας και τεχνογνωσίας της NASA, οι διαστημικές στολές επόμενης γενιάς της Axiom όχι μόνο θα επιτρέψουν στην πρώτη γυναίκα να περπατήσει στη Σελήνη, αλλά θα ανοίξουν επίσης ευκαιρίες σε περισσότερους ανθρώπους να εξερευνήσουν και να διεξάγουν επιστήμη στη Σελήνη από ποτέ», δήλωσε η NASA ο διαχειριστής Bill Nelson. “Η συνεργασία μας είναι η επένδυση στην Αμερική, η υποστήριξη των εργαζομένων της Αμερικής και η επίδειξη ενός άλλου παραδείγματος τεχνικής εφευρετικότητας της Αμερικής που θα τοποθετήσει τη NASA και τον εμπορικό διαστημικό τομέα να ανταγωνιστούν – και να κερδίσουν – τον 21ο αιώνα.”

Η Artemis ΙΙΙ θα προσγειώσει αστροναύτες, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γυναίκας, στη Σελήνη για να προωθήσει τη μακροπρόθεσμη εξερεύνηση της Σελήνης και επιστημονικές ανακαλύψεις και να εμπνεύσει τη Γενιά της Άρτεμης.

Το Axiom Extravehicular Mobility Unit ή AxEMU

Η NASA επέλεξε το Axiom Space για να παραδώσει το σύστημα πεζοπορίας σε φεγγάρι, συμπεριλαμβανομένης της διαστημικής στολής, για την αποστολή.

Ονομάζεται Axiom Extravehicular Mobility Unit ή AxEMU, η διαστημική στολή βασίζεται στις πρωτότυπες εξελίξεις της διαστημικής στολής της NASA και ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, βελτιωμένη κινητικότητα και πρόσθετη προστασία από κινδύνους στη Σελήνη.

Οι ειδικοί της NASA καθόρισαν τα τεχνικά πρότυπα και τα πρότυπα ασφαλείας με τα οποία θα κατασκευαστούν οι διαστημικές στολές και η Axiom Space συμφώνησε να εκπληρώσει αυτές τις βασικές απαιτήσεις του οργανισμού. Το AxEMU διαθέτει το εύρος κίνησης και την ευελιξία που απαιτείται για να εξερευνήσετε περισσότερο το σεληνιακό τοπίο και η στολή θα ταιριάζει σε ένα ευρύ φάσμα μελών του πληρώματος, που θα φιλοξενεί τουλάχιστον το 90 τοις εκατό του ανδρικού και γυναικείου πληθυσμού των ΗΠΑ.

Η Axiom Space θα συνεχίσει να εφαρμόζει σύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες σε συστήματα υποστήριξης ζωής, ενδύματα υπό πίεση και αεροηλεκτρονικά καθώς η ανάπτυξη συνεχίζεται.

Διαβάστε περισσότερα