Η Kathy Lueders, η πιο πρόσφατη κορυφαία αξιωματούχος των ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων στη NASA, εντάχθηκε στο SpaceX του Elon Musk μετά την αποχώρησή της από τον οργανισμό, σύμφωνα με το CNBC.

Η Lueders θα εργαστεί από τις εγκαταστάσεις «Starbase» της εταιρείας στο Τέξας και θα αναφέρεται απευθείας στον πρόεδρο της SpaceX και COO Gwynne Shotwell ως γενική διευθύντρια, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Είναι μια βασική μίσθωση για τη SpaceX , καθώς η εταιρεία στοχεύει να καταστήσει τον τεράστιο πύραυλο Starship ασφαλή για να πετάει ανθρώπους τα επόμενα χρόνια.

Η Lueders, μια καταξιωμένη ειδικός στον τομέα, είναι ήδη εξοικειωμένος με το έργο της εταιρείας για ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις μέχρι σήμερα.

Η SpaceX δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα  για σχόλιο σχετικά με την πρόσληψη του Lueders.

Η Lueders αποσύρθηκε από τη NASAστα τέλη Απριλίου, μετά από μια καριέρα 31 ετών στον οργανισμό. Πριν ηγηθεί του προγράμματος ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων της NASA, επέβλεψε την κορύφωση του προγράμματος Commercial Crew ως διαχειριστής, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων αποστολών SpaceX που μετέφεραν αστροναύτες της NASA.

Νωρίτερα φέτος και λίγο πριν αποσυρθεί, η SpaceX ολοκλήρωσε την έκτη επιχειρησιακή εκτόξευση του πληρώματος της NASA – ολοκληρώνοντας την αρχική της σύμβαση για τον οργανισμό. Η εταιρεία έχει λάβει πρόσθετα βραβεία για οκτώ ακόμη αποστολές με πλήρωμα.

Διαβάστε περισσότερα