Βρετανοί τουρίστες καταγγέλλουν ότι αρρώστησαν εξαιτίας των συνθηκών στο 5στερο ξενοδοχείο στο οποίο έκαναν τις διακοπές τους, στην Κεφαλονιά.

Η Ντάνιελ Φόλκνερ είναι μία από τους Βρετανούς τουρίστες που καταγγέλλουν ότι αρρώστησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και έχουν επιστρατεύσει δικηγόρο, ζητώντας απαντήσεις από το ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά.

Η 44χρονη έφτασε στην Κεφαλονιά στις 16 Ιουλίου μαζί με τις δύο κόρες της, τη 15χρονη Αμελί και τη 17χρονη Ιζομπέλ. Τη Δεύτερη ημέρα, η μητέρα και το μεγαλύτερο παιδί αρρώστησαν. Τρεις ημέρες αργότερα, εμφάνισε συμπτώματα και η μικρότερη.

«Οι διακοπές μας μετατράπηκαν σε εφιάλτη», δήλωσε η Φόλκνερ στην Daily Mail, αναφέροντας πως υπέφεραν από εμετούς και διάρροια. Μάλιστα, περιέγραψε ότι είδε άλλους τουρίστες να κάνουν εμετό στο εστιατόριο, την πισίνα και τη ρεσεψιόν. «Κι άλλοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες υγιεινής», υπογράμμισε.

Καταγγελία τουριστών: Περιττώματα τρωκτικών, πιάτα με φαγητά έξω από τα δωμάτια

Συνολικά 35 Βρετανοί τουρίστες καταγγέλλουν ότι αρρώστησαν σε αυτό το 5στερο ξενοδοχείο της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Φόλκνερ δήλωσε ότι είδαν περιττώματα τρωκτικών σε ξαπλώστρες. Κατήγγειλε ότι το προσωπικό δεν καθάριζε τα τραπέζια του εστιατορίου, προτού καθίσει μια νέα παρέα. Ακόμη, ανέφερε ότι πιάτα με φαγητά έμεναν έξω από τα δωμάτια και πως σακούλες με σκουπίδια ήταν στους διαδρόμους τις νύχτες.

«Συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μας άνθρωποι από όλη τη Βρετανία που αρρώστησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών σε αυτό το ξενοδοχείο αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Τζάτιντερ Πολ, δικηγόρος στον οποίο προσέφυγε η Φόλκνερ και άλλοι τουρίστες.

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι πολλές οικογένειες αναφέρουν τα ίδια σοβαρά συμπτώματα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ανθρώπους από ενός έτους έως 57 χρονών», συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος ξενοδοχείου: Οι τουρίστες έφεραν τον ιό

Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, μιλώντας στην Daily Mail, κατηγόρησε τους τουρίστες πως εκείνοι ήταν αυτοί που έφεραν μια «άνευ προηγουμένου» έξαρση με διάρροιες εμετούς.

Οι πρώτες περιπτώσεις εμφανίστηκαν στις 14 Ιουλίου, μία ημέρα έπειτα από νέες αφίξεις, «κυρίως από τη Βρετανία», δήλωσε. Τέτοια περιστατικά δεν είναι σπάνια σε ξενοδοχεία, σημείωσε και για αυτό «όταν είχαμε τις πρώτες περιπτώσεις, σαφώς δεν πιστεύαμε ότι αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε έξαρση».

Το ξενοδοχείο, συνέχισε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης δεν γνώριζε εκείνη τη στιγμή ότι «η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει αύξηση των περιπτώσεων εμετού και διάρροιας και νοροϊού στα σχολεία τον Μάρτιο. Δεν ξέραμε ότι είχε υπάρξει και αύξηση νοροϊού και ότι αυτό ταξίδευε σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, το μάθαμε με άσχημο τρόπο».

«Οι άνθρωποι θέλουν πάντα να κατηγορούν κάποιον. Έχει αποδειχθεί ότι αυτό δεν προκλήθηκε από το ξενοδοχείο, ούτε επειδή δεν κάναμε κάτι σωστά. Οι τουρίστες μας έφεραν τον ιό. Σε ένα μεγάλο θέρετρο, με πολλά εστιατόρια, η επιμόλυνση ήταν γρήγορη», δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Επιπλέον, ανέφερε πως ζητήθηκε από τουρίστες που ήταν άρρωστοι να μείνουν στα δωμάτιά τους, ωστόσο «πολλοί δεν άκουσαν και αποφάσισαν να πάνε στις πισίνες».

Διαβάστε ακόμη: