Τέλος στη διόρθωση βάζει το χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της αναστάτωσης που προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Fitch Ratings, με την αγορά να ανακτά τις 1.300 μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.309,99 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,3% έναντι του χθεσινού κλεισίματός του, μετά από συναλλαγές αξίας 44,58 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των τραπεζών διέγραψαν τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, με την Alpha Bank +0,13% στα 1,59 ευρώ και την Εθνική Τράπεζα +1,93% στα 6,238 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΤΕ επιστρέφει στα 14,5 ευρώ, με ώθηση από τα αποτελέσματα εξαμήνου.

«Στο κόκκινο» για 2η μέρα οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση καταγράφουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της υποβάθμισης των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα και τη νέα αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1%, υποχωρώντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων.

Ο γερμανικός DAX κατέγραφε τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των περιφερειακών δεικτών στο -1,3%, με τη μετοχή της Infineon να υποχωρεί 9% αφού η εταιρία κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων προέβλεψε μείωση στα έσοδα τέταρτου τριμήνου.

Η μετοχή του ομίλου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου LSE σημείωσε πτώση 3,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, επιδεινώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, καθώς ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών PMI της S&P Global υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, στο 48,6 από 49,9 τον Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμη: