Με τον Γενικό Δείκτη να δίνει συνέχεια στην εικόνα στασιμότητας των τελευταίων ημερών, το Χρηματιστήριο Αθηνών ολοκλήρωσε ακόμα ένα πενθήμερο με οριακές και άτονες διακυμάνσεις (-0,1%), δίνοντας νέα παράταση στο ράθυμο κλίμα της τρέχουσας περιόδου.

Ωστόσο, υπήρξαν και ορισμένες μετοχές (πέντε της Υψηλής και πέντε της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης), οι οποίες κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα σ’ αυτήν τη μετριότητα και να προσδώσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια κατά τ’ άλλα (σχεδόν) ανιαρή εβδομάδα.

Τα blue chips που «πρωταγωνίστησαν»

Η Coca – Cola ήταν μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις, με τη δεικτοβαρή μετοχή να κερδίζει αθροιστικά +4% στις τελευταίες πέντε ημέρες, επανερχόμενη άνω των 33 ευρώ και «ψαλιδίζοντας» μόλις στο -2% την απόσταση από τα πρόσφατα υψηλά 4ετίας των 34 ευρώ. Κάπως έτσι, η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης έχει επανέλθει στα όρια των 12,5 δισ. ευρώ (Νο1 πολυτιμότερη εταιρεία στο ταμπλό).

Από κοντά ακολούθησε και η μετοχή της Motor Oil, η οποία παρά τις εύλογες εκροές λόγω της διαγραφής από τον MSCI Standard Greece, όρθωσε ανάστημα και επέστρεψε (έστω και πρόσκαιρα) στην περιοχή των 22 ευρώ. Το αποτέλεσμα; Κέρδη +2,6% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η Jumbo, από την πλευρά της, επιχείρησε να ανακάμψει από τα πρόσφατα χαμηλά 15μήνου (21,6 ευρώ) και εν πολλοίς τα κατάφερε, καθώς αποχαιρέτησε το πενθήμερο από τα 22,8 ευρώ (έφθασε έως τα 23 ευρώ), προϊόντος της ανόδου κατά +1,2% στο τελευταίο πενθήμερο.

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Autohellas βρήκε σημαντικές στηρίξεις στα 11 ευρώ και χάρη στο εβδομαδιαίο +4,3% επανήλθε στις παρυφές των 11,5 ευρώ.

Η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τέλος, συνέχισε την πορεία του comeback, έχοντας αισίως αναρριχηθεί στα 7,9 ευρώ (+1,2% στην εβδομάδα).

Τα «μεσαία» που ξεχώρισαν

Στη Μεσαία Κεφαλαιοποίηση, οι επενδυτές μπορούν κάλλιστα να ξεχωρίσουν τουλάχιστον πέντε μετοχές, οι οποίες διακρίθηκαν για την εβδομαδιαία επίδοσή τους, παρέχοντας πολύτιμα στηρίγματα στον δείκτη. Ο λόγος για:

α) την Optima Bank, η οποία κέρδισε 8,1% και εκτοξεύθηκε στα ρεκόρ των 13 ευρώ,
β) τη Fourlis, η οποία επανήλθε στα 4 ευρώ (+5,9%) χάρη στο deal με τη FootLocker,
γ) την Intralot, η οποία ενισχύθηκε κατά 4,5% και έκανε ακόμα ένα βήμα σύγκλισης προς την κορυφή του 1,27 ευρώ,
δ) τον ΟΛΠ, ο οποίος με το +2,2% ανέκτησε τα 27 ευρώ και
ε) την Τεχνική Ολυμπιακή, η οποία επιτέλους ξεκόλλησε από τα 2,3 ευρώ (+2,4%)

Οι μετοχές Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης που ξεχώρισαν στην εβδομάδα

1. Optima +8,1%
2. Fourlis +5,9%
3. Intralot +4,5%
4. Autohellas +4,3%
5. Coca Cola +4,0%
6. Motor Oil +2,6%
7. Τεχνική Ολυμπιακή +2,4%
8. ΟΛΠ +2,2%
9. Jumbo +1,2%
10. ΔΑΑ +1,2%

Διαβάστε ακόμη: