Σε στενό trading εξελίχθηκε (και) η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις στα όρια των 1.320 μονάδων. Η ελληνική αγορά, εξάλλου, φαίνεται ότι βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, καθώς περιμένει την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI, προτού υποδεχθεί τον «πλούσιο» Σεπτέμβριο, ο οποίος θα καθορίσει τη μεσο-μακροπρόθεσμη τάση.

Στο ταμπλό, η Εurobank κατάφερε να επιστρέψει στα επίπεδα του 1,6 ευρώ (υψηλό ενός μήνα), ενώ εξίσου θετική ήταν η εικόνα στην Τέρνα Ενεργειακή, η οποία ανάκαμψε στα 16,5 ευρώ. Μία ανάσα από τα 16 ευρώ βρέθηκε και ο ΟΠΑΠ. Από την άλλη πλευρά, Mytilineos και ΟΤΕ υποχώρησαν έως 2%, χάνοντας τα τεχνικά όρια των 38 και 14 ευρώ, αντίστοιχα. Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε και η Πειραιώς.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,11% και διαμορφώθηκε στις 1.316,94 μονάδες, χάνοντας μόλις 1,5 μονάδα σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης (1.318,34 μονάδες). Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων καθορίστηκε σε οκτώ μονάδες (από 1.314,49 έως 1.322,31 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 93,9 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι μετά το τέλος της αυριανής συνεδρίασης θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI, με την Τρ. Πειραιώς να προστίθεται στον Standard Greece και την Tέρνα Ενεργειακή να «υποβιβάζεται» στον Small Cap.

Θετικά πρόσημα στις τράπεζες

Ο τραπεζικός δείκτης, παρά την πρωινή μεταβλητότητα, κατάφερε να ανεβάσει ρυθμούς, με αποτέλεσμα να τερματίσει στο +0,46% και τις 1.070 μονάδες.

Η μετοχή της Eurobank, ενδεικτικά, ενισχύθηκε δυναμικά κατά 1,7% και ανέκτησε το όριο του 1,6 ευρώ, ενώ στο +0,8% ανήλθε η άνοδος για τη μετοχή της Alpha Bank, η οποία έκλεισε στο 1,55 ευρώ. Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας αυξήθηκε στο +0,5% και τα 6,39 ευρώ, με τη μετοχή της Πειραιώς να υποχωρεί αισθητά στο -2% και τα 3,23 ευρώ. Πιο αναλυτικά:

  • Alpha Bank +0,78% 1,552 ευρώ
  • Eurobank +1,58% 1,605 ευρώ
  • Εθνική Τράπεζα +0,53% 6,39 ευρώ
  • Πειραιώς -2,06% 3,232 ευρώ

Τι συνέβη στο ταμπλό

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,12% και 3.197 μονάδες), η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή διευρύνθηκε κατά 1,8% και επέστρεψε στα 16,5 ευρώ, παρά την επικείμενη διαγραφή από τον MSCI Standard Greece. Κέρδη άνω του 1,2% παρουσίασε και ο ΟΠΑΠ, ο οποίος φλέρταρε με τα 16 ευρώ. Άκρως ικανοποιητική ήταν, επίσης, η εικόνα της Τιτάν, η οποία έκανε άλμα της τάξης του 2%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Mytilineos διολίσθησε κατά -2,1% και διόρθωσε από τα ιστορικά υψηλά των 38,2 ευρώ. Κατά 1,5% περιορίστηκε και η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία έχασε τα 14 ευρώ. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ, δε, απώλεσαν περίπου 1,5%, ενώ η Jumbo έκλεισε στο -1%.

Διαβάστε ακόμη: