Σε «μάχη» μεταξύ sellers και buyers εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης (6/3) στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την «παράσταση να κλέβει» η ολοκλήρωση του άκρως επιτυχημένου placement της Τρ. Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές για το 27% των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προσέγγισαν τα 13 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξε υπερκάλυψη κατά 10 φορές. Μάλιστα, η τιμή διάθεσης «κλείδωσε» στα 4 ευρώ, με το ΤΧΣ να ανακοινώνει, λίγο πριν κλείσει το βιβλίο, πως δε θα δεχθεί προσφορές κάτω από την προαναφερόμενη τιμή.

Στις σημερινές συναλλαγές, το Χρηματιστήριο «ισορρόπησε» ανάμεσα στο «γκάζι» που πάτησε ο τραπεζικός κλάδος (σε νέο υψηλό 8ετίας ο δείκτης) και στις ρευστοποιήσεις κυρίως σε τίτλους του ομίλου Viohalco. Συγκεκριμένα, η ElvalHalcor διολίσθησε περίπου 5% μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε και η Cenergy Holdings έβαλε «φρένο» στο ιστορικό υψηλό των 7,5 ευρώ που «χτύπησε» την Τρίτη.

Στο τέλος επικράτησαν οι αγοραστές, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει μία «ανάσα» από το πρόσφατο υψηλό 13 ετών των 1.434,87 μονάδων. Ειδικότερα, ο ΓΔ ενισχύθηκε σήμερα κατά 2,10 μονάδες ή 0,15% στις 1.433,04 μονάδες, κινούμενος σε στενό εύρος τιμών, μεταξύ των 1.427,08 (χαμηλό ημέρας) και των 1.434,54 μονάδων (υψηλό ημέρας).

Η Λεωφόρος Αθηνών συνεχίζει να καταγράφει διψήφια άνοδο από τις αρχές του έτους. Σημειώνεται ακόμη πως μετά τις 1.434 μονάδες, το αμέσως επόμενο υψηλότερο κλείσιμο εντοπίζεται χρονικά στις 19 Απριλίου του 2011, όταν ο ΓΔ είχε ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 1.437,28 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη: