Σε τροχιά ανόδου έχει μπει στις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται πάντως εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στην νομισματική πολιτική που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες.

Οπως φαίνεται και από τα πρακτικά της FED αποδεικνύεται δύσκολη η εξίσωση της αύξησης του πληθωρισμού στα μεγάλα οικονομικά συστήματα, και ειδικότερα στις ΗΠΑ. Τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης έφεραν “φρέσκο” χρήμα σε μια συγκυρία που απαιτούσε ακριβώς το αντίθετο.

Στην εγχώρια αγορά τα θεσμικά χαρτοφυλάκια τηρούν μετά τις πωλήσεις των προηγούμενων ημερών “στάση αναμονής” εξαιτίας και των διεθνών γεωπολιτικών εξελίξεων.

Λίγο μετά τις 11.30 ο Γενικός Δείκτης σημείωνε άνοδο 1,79% στις 1.196 μονάδες. Οι τράπεζες κινούνται ανοδικά με την Alpha Bank να ενισχύεται 2,04%, την Εθνική 1,93%, την Eurobank 1,79% και την Πειραιώς 1,06%.

Οι τίτλοι των Aegean, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος σημειώνουν άνοδο άνω του 3%, ενώ αύξηση 4,96% καταγράφουν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Με θετικό πρόσημο κινούνται στο ταμπλό οι ΔΕΗ, Coca Cola, Ελλάκτωρ,