Με τα “βαριά” χαρτιά να ηγούνται της ανόδου το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο κατά 0,71% στις 925,47 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα €49,55 εκατ.

Με τρεις ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες έξι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 3η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, όντας ακόμα σε ένα εύρος τιμών που ταλαιπωρείται επί σειρά πολλών μηνών. Oπως λένε οι αναλυτές η αγορά παρέμεινε σε τροχιά για τον μακροπρόθεσμο στόχο των 1.040 μονάδων.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι αναμένεται χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και στενό εύρος διακύμανσης λόγω του εορταστικού χαρακτήρα των ημερών, με την εβδομάδα να έρχεται με 4 συνεδριάσεις λόγω αργίας Μ. Παρασκευής και “ημιαργίας” της Μ. Πέμπτης.

Στο ταμπλό

Στον τραπεζικό κλάδο η Εθνική καταγράφει ισχυρή άνοδο της τάξης του 3,3% και η Eurobank 0,93%. Κέρδη 0,72% για την Attica Bank και 0,28% για την Τράπεζα της Ελλάδος. Αντίθετα απώλειες 0,59% σημειώνει ο τίτλος της Πειραιώς και 0,28% της Alpha Bank. Μεικτή είναι η εικόνα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης με τον Μυτιληναίο να “ξεχωρίζει” στο ταμπλό με άνοδο άνω του 4%. Η μετοχή, πάντως, έχει βάλει πλώρη να επιβεβαιώσει τους αναλυτές (εγχώριους και ξένους) που ανεβάζουν συνεχώς την τιμή στόχο της μετοχής.

Επίσης, άνοδο κατά 6,8% σημειώνει η Τέρνα Ενεργειακή και 2,85% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στους κερδισμένους συμπεριλαμβάνονται και οι τίτλοι των: Τιτάν (+1,15%), Σαράντης (+0,98%), Coca Cola (+0,44%), Βιοχάλκο (+0,22%) και ΕΛΠΕ (+0,13%).

Αντίθετα απώλειες άνω του 2% συνεχίζει να καταγράφει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ και της Motor Oil. Χαμηλότερα κινούνται αυτή την ώρα οι τίτλοι των Aegean, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.