Οι ενοποιημένες πωλήσεις της Τέρνα Ενεργειακή ανήλθαν σε 405 εκατ. ευρώ (+63%) σε ετήσια βάση, 31% υψηλότερες από τις προβλέψεις, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων EBITDA διαμορφώθηκαν στα 162 εκατ. ευρω (+24%) σε ετήσια βάση, 2% υψηλότερα από τις προβλέψεις, τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν κατά 94 εκατ. ευρώ εξαιτίας της αποεπένδυσης απο τα τρία αιολικά πάρκα στο Τέξας των ΗΠΑ και διαμορφώθηκαν σε ζημίες 21 εκατ. ευρώ.

Η η ζημία από την εν λόγω αποεπένδυση είναι ένα μη επαναλαμβανόμενο γεγονός.

Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά 85 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 528 εκατ. ευρώ. 19% χαμηλότερος από τις προβλέψεις.

Στόχος του Ομίλου Τέρνα Ενεργειακή είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του να προσεγγίσει τα 6,4 GW μέσα στην επόμενη επταετία.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η ανάπτυξη νέων αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος περίπου 4 GW, παράλληλα, αναπτύσσονται και σχεδιάζονται υδροηλεκτρικά πάρκα και έργα αντλησιοταμίευσης συνολικής ισχύος 1,25 GW, ενώ προωθούνται και έργα αποθήκευσης και άλλων τεχνολογιών (βιοαέριο, βιομάζα κ.ά.). συνολικής ισχύος περίπου 0,25 GW.