Πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για σχεδόν επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Τέρνα Ενεργειακής και Macquarie με έγκυρες πηγές να υποστηρίζουν ότι το deal είναι πολύ κοντά να κλείσει στα 22,7 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι η διαπραγμάτευση αφορά το 57% των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής, ενώ το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών γεφυρώνεται καθώς βρέθηκε η συμβιβαστική λύση και η κοινή αποδοχή τιμήματος. Η Macquarie φέρεται να είχε υποβάλει πρόταση στα 21 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ο Γ. Περιστέρης ζητούσε 25 ευρώ ανά μετοχή.

Ωστόσο μετά από πολλές διαπραγματεύσεις οι δυο πλευρά φέρεται να έχουν έρθει σε σύμφωνα γύρω στα 22,7 ευρώ ανά μετοχή, γεφυρώνοντας σχεδόν στη μέση τις αρχικές τους θέσεις.

Επειδή έχει υπάρξει πολύ παραφιλολογία, να ξεκαθαρίσουμε πως η Macquarie δεν διεξάγει συζητήσεις για το 20% της Τέρνα Ενεργειακής όπως σκόπιμα δημοσιογραφικοί κύκλοι υποστηρίζουν για να αναπτύξουν την δική τους – παράλογη- επιχειρηματολογία, αλλά για το 57% των μετοχών!

Κάτι που στην πράξη σημαίνει πως εάν το deal επιτευχθεί τότε η Macquarie θα είναι υποχρεωμένη βάσει της κείμενης νομοθεσίας να προχωρήσει σε Δημόσια Πρόταση προς το επενδυτικό κοινό!

Επί του προκειμένου τώρα, όπως το Radar.gr έχει αποκαλύψει, η Macquarie διά μέσω της Goldman Sachs που «έκανε το προξενιό» έχει κάνει μια πρόταση της τάξης των 21 ευρώ ανά μετοχή για την Τέρνα Ενεργειακή με τον Γ. Περιστέρη να ζητάει 25 ευρώ ανά μετοχή.

Οι πληροφορίες λένε πως οι δύο πλευρές είναι πολύ πιθανό να τα βρουν στα 22-22,7 ευρώ ανά μετοχή!

Με τις τελευταίες πληροφορίες να λένε πως το deal σχεδόν έχει κλείσει στα 22,7 ευρώ και μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες!