Οι τιμές των ιδιωτικών κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν περαιτέρω τον Οκτώβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, επιβαρυνόμενες από τα υψηλότερα επιτόκια και το αδύναμο αγοραστικό κλίμα.

Ειδικότερα, οι τιμές των κατοικιών στον χρηματοοικονομικό κόμβο και μια από τις πιο ακριβές αγορές στον κόσμο, υποχώρησαν σε ποσοστό 2,2% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με το Reuters, ακολουθούμενη ε μια αναθεωρημένη πτώση 2,4% τον Σεπτέμβριο.

Οι τιμές μειώθηκαν 4% τους πρώτους 10 μήνες του έτους μετά την έκτη μηνιαία πτώση τον Οκτώβριο. Οι παράγοτνες της αγοράς αναμένουν ότι οι τιμές θα μειωθούν περίπου 5% για ολόκληρο το έτος.
Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το τέλος χαρτοσήμου θα μειωθεί στο μισό στο 7,5% από 15% για αγοραστές δεύτερης κατοικίας και μη πολίτες της χώρας, αλλά η χαλάρωση δεν έχει ακόμη φανεί στην αγορά ακινήτων που αποτελεί πυλώνα της οικονομίας της πόλης.

«Η αγοραστική δύναμη θα χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να κυκλοφορήσει, η αγορά στερείται εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Martin Wong, επικεφαλής της έρευνας και συμβούλων για την Greater China στο Knight Frank, ο οποίος αναμένει ότι οι τιμές θα μειωθούν ακόμη 3% έως 5% μετά το 5% στο 6% πτώση εφέτος.

Διαβάστε ακόμη: