Η Kρίσταλ Χέφνερ, χήρα του Χιου Χέφνερ, δημοσίευσε τα απομνημονεύματα της με τίτλο «Only Say Good Things: Surviving Playboy and Finding Myself» και μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο ιδρυτής του Playboy δεν ήταν καλός στο σεξ.

«Ο Χεφ έκανε απλώς τις κινήσεις του για κάτι που κάποτε ήταν διασκεδαστικό και σέξι», έγραψε και ανέφερε ότι οι κινήσεις έμοιαζαν σαν να ήταν ρομπότ ο Χέφνερ, σύμφωνα με το People.

Χιου Χέφνερ: Σταμάτησε να κάνει σεξ το 2014

Επίσης, ανέφερε ότι κανείς δεν προσπαθούσε να του δώσει συμβουλές στο σεξ, τονίζοντας: «Νομίζω ότι όταν έχεις τόσα πολλά χρήματα και δύναμη και τόσους πολλούς ανθρώπους του ”ναι” γύρω σου, απλά μένεις με τη δική σου αφήγηση στο μυαλό σου».

«Φαινόταν λιγότερο εξοικειωμένος με το σεξ από μερικά από τα έφηβα αγόρια με τα οποία είχα πάει πριν από χρόνια», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Χέφνερ σταμάτησε να κάνει σεξ το 2014 και πως κουφάθηκε στο ένα αυτί από τα βιάγκρα που έπαιρνε για να αντέχει στο κρεβάτι.

Χιου Χέφνερ: Ο θρυλικός εκδότης του Playboy

Ο Χιου Χέφνερ γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1926 και πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, εκδότης και επιμελητής περιοδικών για ενήλικες. Ήταν περισσότερο γνωστός ως ο εκδότης του περιοδικού Playboy, το οποίο ίδρυσε το 1953.

Ήταν επίσης ο ιδρυτής και επικεφαλής της Playboy Enterprises, της εκδοτικής εταιρείας που κυκλοφορεί το περιοδικό. Ο Χέφνερ ήταν πολιτικός ακτιβιστής και με φιλανθρωπικό έργο πάνω σε διάφορα προβλήματα και κοινωνικά θέματα.

Ενώ εργαζόταν ως αρθρογράφος για το περιοδικό Esquire, ο Χέφνερ έφυγε τον Ιανουάριο του 1952 αφού δεν του έγινε μια αύξηση στον μισθό, της τάξης των 5 δολαρίων.

Το 1953 έβαλε υποθήκη το σπίτι του, δημιουργώντας ένα τραπεζικό δάνειο ύψους 600 δολαρίων και συγκέντρωσε 8.000 δολάρια από 45 επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων 1.000 δολαρίων από την μητέρα του.

Όχι γιατί πίστευε στην επιχείρηση αλλά γιατί πίστευε στον γιο της, όπως δήλωσε σε μια συνέντευξη το 2006 στο κανάλι Ε!, για να ξεκινήσει να εκδίδει το περιοδικό Playboy, το οποίο αρχικά ονομαζόταν Stag Party.

Το πρώτο τεύχος δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 1953 και είχε στο εξώφυλλο την Μέριλιν Μονρόε από την γυμνή φωτογράφηση που είχε κάνει για το ημερολόγιό της το 1949. Το περιοδικό πούλησε πάνω από 50.000 αντίτυπα.

Σημειώνεται πως ο Χέφνερ, που δεν είχε συναντήσει ποτέ την Μονρόε, αγόρασε τον τάφο δίπλα από τον δικό της στο Κοιμητήριο του Πάρκου Μεμόριαλ στο Γουέστγουντ Βίλατζ το 1992 για 75.000 δολάρια.

Μετά την απόρριψη της ταινίας μικρού μήκους και επιστημονικής φαντασίας του Τσαρλς Μπωμόν «Ο ανέντιμος άνθρωπος» από το περιοδικό Esquire το 1955, ο Χέφνερ συμφώνησε να την δημοσιεύσει στο Playboy.

Η πλοκή της ταινίας περιέγραφε ότι οι straight άνδρες καταδιώκονται μέσα σε έναν κόσμο όπου η ομοφυλοφιλία είναι ο κανόνας.

Όταν το Playboy έλαβε επιστολές από θυμωμένους αναγνώστες, ο Χέφνερ δημοσίευσε μια απάντηση στους επικριτές της ταινίας όπου ανέφερε: «Εάν ήταν λάθος το να καταδιώκεις τους ετεροφυλόφιλους μέσα σε μια ομοφυλόφιλη κοινωνία, τότε και το αντίστροφο θα είναι επίσης λάθος».

Το 1961 ο Χέφνερ παρακολούθησε τον Ντικ Γκρέγκορυ να παίζει στο μπαρ Χέρμαν Ρόμπερτς στο Σικάγο. Με αφορμή αυτή την εκτέλεση, ο Χέφνερ προσέλαβε τον Γκρέγκορυ να εργαστεί στο κλαμπ Σικάγο Πλέιμποϊ, αφιερώνοντας την έναρξη της καριέρας του σε εκείνη την νύχτα.

Στις 4 Ιουνίου 1963, ο Χέφνερ συνελήφθη με την κατηγορία της προώθησης της άσεμνης λογοτεχνίας μετά την δημοσίευση γυμνών πλάνων της Τζέιν Μάνσφιλντ σε ένα τεύχος του Playboy. Η υπόθεση κατέληξε σε δίκη.

Διαβάστε ακόμη: