Θύμα επιτήδειων έπεσε ανυποψίαστος άνδρας από τη Χίο, οπού στην προσπάθεια του να πάρει το επίδομα market pass είδε να κάνουν φτερά από το λογαριασμό του ούτε λίγο ούτε πολύ κοντά στα τρεις χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα άνδρας αγνώστων στοιχείων επικοινώνησε μέσω τηλεφώνου με τον άνδρα και αφού του συστήθηκε ως λογιστής στο επάγγελμα κατάφερε να τον πείσει να του καταθέσει ποσό ύψους 2.990 ευρώ.

Το πόσο αυτό το χαρακτήρισε ως εγγύηση για την καταβολή του επιδόματος, ενώ τον διαβεβαίωσε πως θα το λάβει ακέραιο πίσω. Ο άνδρας τελικά πείστηκε και έκανε την τραπεζική κατάθεση στα στοιχεία που του έδωσε ο υποτιθέμενος υπάλληλος παρόλα αυτά δεν είδε ποτέ ούτε το παχυλό πόσο που κατέθεσε να επιστρέφεται, ούτε το ποσό του επιδόματος να καταβάλλεται.

Μετά από επικοινωνία του με τις αρχές, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως ο τραπεζικός λογαριασμός της κατάθεσης ανήκει σε μια γυναίκα με καταγωγή από την Ελλάδα εις βάρος της οποίας έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία. Ο συνεργός και “μαϊμού” λογιστής ακόμα αναζητείται, αφού η τηλεφωνική γραμμή από την οποία έγινε η κλήση είναι δηλωμένη στο όνομα ενός μη καταχωρημένου αλλοδαπού.

Διαβάστε ακόμη: