Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ευπρόσδεκτος να τον επισκεφθεί στo Κίεβο, αρκεί να είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο με τη Ρωσία εντός 24 ωρών.

«Ναι, παρακαλώ, Ντόναλντ Τραμπ – σε προσκαλώ στην Ουκρανία, στο Κίεβο», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News. «Εάν μπορείς να σταματήσεις τον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες, νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό για να έρθεις στο Κίεβο, οποιαδήποτε ημέρα βρίσκομαι εδώ».

«Εάν μπορεί να έρθει εδώ, θα χρειαστώ… 24 λεπτά για να εξηγήσω στον πρόεδρο Τραμπ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν τον πόλεμο», έχει πει από την πλευρά του ο Ζελένσκι. «Δεν μπορεί να φέρει ειρήνη εξαιτίας του Πούτιν».

Σε ομιλία του μετά τη συντριπτική νίκη του στην εκλογική αναμέτρηση των Ρεπουμπλικανών στην Αϊόβα αυτή την εβδομάδα, ο Τραμπ υποστήριξε επίσης ότι «η Ρωσία δεν θα είχε επιτεθεί» αν βρισκόταν εκείνος στον Λευκό Οίκο, καθώς ο ίδιος και ο Πούτιν «τα πάνε πολύ καλά».

Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι η ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, θα μπορούσε να είχε τερματιστεί, από τον ίδιο, σε μία μόνο μέρα.

Διαβάστε ακόμη: