«Mε τη νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, που ισχύει από σήμερα, οι εργαζόμενοι με κατώτατο μισθό θα δουν στην τσέπη τους τρεις επιπλέον καθαρούς μισθούς, σε σχέση με το 2019» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει τα εξής:

«Βρήκαμε στα 650 ευρώ τον κατώτατο μισθό από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πήγαμε στα 780 ευρώ.

Και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πάνω από την αύξηση του πληθωρισμού μεταξύ 2019 μέχρι σήμερα: 15% ο πληθωρισμός, 20% η αύξηση του κατώτατου μισθού. Και σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, είμαστε στη 10η θέση ανάμεσα στις 22 χώρες που έχουν κατώτατο μισθό. Και, αν λάβουμε υπόψη και την αγοραστική δύναμη, τότε είμαστε στη 13η θέση, δηλαδή στο μέσο του πίνακα.

Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων.

Όμως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η οικονομία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το 2019. Η Ελλάδα είναι πλέον 2η σε ανάπτυξη στην ΕΕ. Η ανεργία έχει μειωθεί από το 17,5%, το καλοκαίρι του 2019, σε περίπου 11%. Δημιουργήθηκαν περίπου 300.000 νέες, θέσεις εργασίας και οι μέσες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 12,4% από το 2019 μέχρι το 2022. Αυξήθηκαν πολύ οι επενδύσεις και η ανάκαμψη της οικονομίας εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και εφέτος.

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι δεδομένα. Ο τόπος χρειάζεται, μετά τις εκλογές, μία σταθερή κυβέρνηση, που θα προωθεί χρήσιμες για τους πολλούς μεταρρυθμίσεις.

Οι αντίπαλοί μας δεν μπορούν να το κάνουν, διότι δεν μπορούν να απαλλαχθούν από τον λαϊκισμό των λεφτόδεντρων.

Μόνο μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εξασφαλίσει ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί για όλους τους Έλληνες».

Διαβάστε περισσότερα