Ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ,  αναφερόμενος στον ρόλο του νέου φορέα και τη στόχευσή του είπε ότι «θα κάνουμε πολιτική περιεχομένου».

Σχετικά με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση πολλών υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος αλλά και βουλευτών ή πρώην υπουργών, ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «ήταν επιλογή επώδυνη, αλλά επιβεβλημένη» χαρακτηρίζοντας τη δημιουργία του νέου φορέα «απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας».

Ερωτηθείς γιατί δεν ήταν και ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης όπως του επικεφαλής της νέας ΚΟ, σημείωσε πως «προχωράμε στις κινήσεις τις οποίες κάνουμε για τη συγκρότηση του νέου φορέα, συλλογικά και συντεταγμένα.

Δεν είναι αποφάσεις τις οποίες τις παίρνει κάποιος απλώς και μόνο για να το πω πολύ απλά, με το μαξιλάρι του. Έχει γίνει μια συγκεκριμένη προεργασία, όπως είχε γίνει και το καλοκαίρι.

Προχωρούμε σε αυτές τις αποφάσεις λοιπόν, με έναν τρόπο που θέλουμε να είναι σοβαρός και συγκροτημένος και όχι με λογικές προσωπικών διαγκωνισμών, έτσι λοιπόν είχαμε τη συνάντηση και τη συνεδρίαση και εκεί ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για το πώς».

Μάλιστα, σημείωσε πως «κατά τη συνεδρίαση των 11 ανεξάρτητων βουλευτών που θα συγκροτήσουν αυτή την Κοινοβουλευτική Ομάδα ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για τη στελέχωση της νέας ομάδας αλλά την κατανομή των ρόλων».

«Δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό το νέο κόμμα και θα το δείτε»

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι το μοντέλο κόμματος με το οποίο θέλουν να προχωρήσουν δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό. «Θέλουμε να λειτουργήσουμε συλλογικά και θα το δείτε το επόμενο διάστημα ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί και αυτή είναι και η δύναμή μας, μια ομάδα η οποία απαρτίζεται από στελέχη τα οποία έχουν εμπειρία, τα οποία έχουν θητεύσει σε υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 -2019, τα οποία μπορούν να καλύψουν ένα πάρα πολύ ευρύ φάσμα θεμάτων ζητημάτων που αφορούν την κοινοβουλευτική δουλειά.

Νομίζω ότι θα μας δώσει η σύνθεση αυτής της ομάδας τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις πολιτικές μας θέσεις, το προγραμματικό μας βάθος, αλλά και να δώσουμε ένα πολιτικό στίγμα το οποίο απουσιάζει αυτή τη στιγμή από το πολιτικό σύστημα».

Αναφορικά με την παρουσία τους στις ευρωεκλογές, τόνισε πως το νέο κόμμα θα είναι υποψήφιο καθώς μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του.

Υπογράμμισε πως «ο στόχος είναι ακριβώς στις ευρωεκλογές να υπάρξει ένα σχήμα, μια λίστα, ένα ψηφοδέλτιο το οποίο ακριβώς θα αντανακλά το πολιτικό μας στίγμα, τη δουλειά την οποία θα έχουμε κάνει στο Κοινοβούλιο, αλλά βεβαίως και την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια στο αριστερό προοδευτικό σκέλος του πολιτικού φάσματος που αυτή τη στιγμή απουσιάζει.

Να καλυφθεί δηλαδή ένα σημαντικό πολιτικό κενό και αντιπολιτευτικό, αλλά και ως προς την πρόταση την οποία πρέπει να ακούσει η ελληνική κοινωνία για το μέλλον της. Δεν μπορεί η μόνη πρόταση την οποία ακούει να είναι πρόταση του κυρίου Μητσοτάκη».

Διαβάστε ακόμη: