«Η εικονική πραγματικότητα που επιχειρεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση, απέχει πολύ από την πρωτοφανή κρίση που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5. «

Η χώρα μας πληρώνει το πιο βαρύ τίμημα σε όλη την Ευρώπη, καθώς εμείς έχουμε την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος και βενζίνης και το χαμηλότερο διαθέσιμο εισόδημα» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «διαμορφώνονται συνθήκες όξυνσης των ανισοτήτων και κοινωνικής καταστροφής».

«Από τον Ιούλιο του 2021 έχουμε  προχωρήσει  σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με στοιχεία που έδειχναν που οδηγούμαστε, η κυβέρνηση όμως επέλεξε να συσκοτίσει την πραγματικότητα και μας απαντούσε ότι όλα βαίνουν καλώς» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνο όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο, έλαβε η κυβέρνηση κάποια επιδοματικά μέτρα, που απλά διαιωνίζουν τη  κρίση». «Όσο η κυβέρνηση επιλέγει να μην παρεμβαίνει δομικά στην αρχιτεκτονική του κλάδου της ενέργειας και δεν φορολογεί τις εταιρείες ενέργειας που κερδοσκοπούν σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας, τόσο η κρίση θα βαθαίνει για νοικοκυριά επιχειρήσεις και εργαζόμενους» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Στην σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί μετά από τρία χρόνια νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη να συγκροτήσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, που δεν θα οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο μετάβασης από την μία κρίση στην άλλη» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Το δύσκολο δεν είναι μόνο η νίκη στις εκλογές αλλά και πώς  την επόμενη μέρα η προοδευτική διακυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού ρεαλισμού, που θα απαντήσει στις μεγάλες  κρίσεις που βιώνουμε με όρους προστασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας και διαμόρφωσης μιας δίκαιης αναπτυξιακής προοπτικής».

Τσίπρας: Στη «ρήτρα Μητσοτάκη» να αντιτείνουμε τη «ρήτρα πολιτικής αλλαγής»

Υπενθυμίζεται ότι προ ημέρων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες κάθε κομματικής προτίμησης, από το βήμα της Βουλής,  «να αντισταθούν στη χυδαία αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση του μόχθου της, στην ανοχή και τη συνενοχή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

Τους κάλεσε «στη ρήτρα αναπροσαρμογής που εμείς την ονομάζουμε “ρήτρα Μητσοτάκη”, να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος, το συντομότερο». Γιατί, τόνισε, «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο συσσωρεύονται δεινά και δυσκολεύει η επόμενη μέρα, η μέρα της ανοικοδόμησης της κοινωνίας και της οικονομίας».