«Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας», σχολιάζουν σε κοινή δήλωση τους οι Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat που «δείχνουν νέα εκτίναξη του πληθωρισμού στο 9,4% για την Ελλάδα τον Απρίλιο».

«Ο πληθωρισμός στη χώρα μας όχι απλώς αυξήθηκε κατά 1,4 μονάδες μέσα σε έναν μόλις μήνα αλλά πλέον βρίσκεται 2 μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», αναφέρουν οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης-Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «τα νοικοκυριά είναι αντιμέτωπα με διακοπές ρεύματος και αδυνατούν να καλύψουν βασικές διατροφικές ανάγκες, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει συρρικνωθεί δραματικά, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εδώ και μήνες παλεύουν για να αποφύγουν το λουκέτο».

Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «επιμένει να καλύπτει την αισχροκέρδεια» την ώρα που «η κοινωνική συνοχή απειλείται» και πως «η αδράνεια και τα ανεπαρκή επιδόματά της επιδεινώνουν και πολλαπλασιάζουν την κρίση».

Οι τομεάρχες υποστηρίζουν ότι «την πλέον κρίσιμη στιγμή, η χώρα μας έχει μια κυβέρνηση που δεν δρα, κυρίως όμως δεν νιώθει, και προσβάλλει αδιάλειπτα τους πολίτες», για να σημειώσουν ότι «η πολιτική αλλαγή είναι επείγουσα ανάγκη». Τονίζουν ότι «η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση, που από την πρώτη μέρα θα κηρύξει τον πόλεμο στην ακρίβεια με ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, επιβολή πλαφόν στις τιμές και κατάργηση της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής, ελάφρυνση φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια και στα τρόφιμα και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ».