search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στο ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα στους ενστόλους-Στροφή 180 μοιρών

Βάσει τη δυνατότητας που δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, το προεδρείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης διόρθωσε σήμερα την ψήφο του και άλλαξε σε υπέρ της καταβολής του επιδόματος.

221213173920_astynomia-2

Μπορεί σήμερα το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστήριξε ότι λόγω λάθους , καταψήφισε την παροχή έκτακτου βοηθήματος σε αστυνομία – λιμενικό και να έσπευσε να «διορθώσει» την ψήφο του, αλλά φαίνεται ότι το θέμα προκαλεί σημαντικές αναταράξεις στα στελέχη και την εκλογική του βάση.

Πέρα της σωρείας των μηνυμάτων από οπαδούς του κόμματος που έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , πολλά στελέχη του κόμματος τάσσονται εναντίον της απόφασης του κόμματος , επισημαίνοντας μάλιστα πως αυτό γίνεται την μέρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του νεαρού Ρομά Κώστα Φραγκούλη.

Μιλώντας σήμερα στο «Κόκκινο» ο Λάμπρος Πάνου στέλεχος της αριστεράς πτέρυγας του κόμματος και επικεφαλής του τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτήρισε την απόφαση «σοβαρό πολιτικό λάθος» και επισήμανε τα εξής :Η απόφαση για ψήφιση του επιδόματος αποτελεί σοβαρή κοινωνική μεροληψία , αφού αδικεί άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα ( πχ στην υγεία ).Δεν αποτελεί συλλογική απόφαση κανενός οργάνου του κόμματος , ούτε του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε «ποιος πήρε την απόφαση»

.«Πρόκειται , τόνισε ο κ. Λάμπρου, για σοβαρό πολιτικό λάθος , στο οποίο δεν συναινεί ένα σημαντικό τμήμα των μελών και στελεχών του κόμματος» .Νωρίτερα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Κόμματος σε «λάθος της εισηγήτριας» Παναγιώτας Πούλου αποδίδουν στον ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφιση της τροπολογίας για την παροχη εκτάκτου επιδόματος 600 ευρώ στους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. , του Λιμενικού Σώματος, των Πυροσβεστών και Σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το προεδρείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει ο κανονισμός της Βουλής διόρθωσε σήμερα το πρωί την ψήφο προκειμένου να καταγραφεί οτι ειναι υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης.Σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διόρθωση της ψήφου σε «ΝΑΙ» υποστηρίζοντας ότι η κα. Πούλου εκ παραδρομής καταψήφισε μπερδεύοντας την τροπολογία με άλλη.Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της χθεσινό βραδινής συνεδρίασης η κυρία Πούλου αν και είχε εκφραστεί θετικά για την τροπολογία στο τέλος της διαδικασίας ψήφισε κατά

Διαβάστε ακόμη: