Ο θρύλος των ιαπωνικών ταινιών animation Χαγιάο Μιγιαζάκι κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα σε ηλικία 82 ετών για το φιλμ «The Boy and the Heron».

Είναι η πρώτη φορά που μη αγγλική ταινία κινουμένων σχεδίων κερδίζει Χρυσή Σφαίρα.

Ποιος είναι ο 82χρονος που πηρε Χρυσή Σφαίρα
Η ταινία της θρυλικής ιαπωνικής εταιρείας παραγωγής anime και διανομής κινηματογραφικών ταινιών Studio Ghibli που ίδρυσε ο Μιγιαζάκι μαζί με τους Ιζάο Τακαχάκα και Τοσίο Σουζούκι ήταν υποψήφια για το βραβείο μαζί με τις παραγωγές της Disney «Wish» και «Elemental» στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων.

Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα νεαρό αγόρι που συναντά έναν μυστηριώδη ερωδιό που μιλάει, αφού χάνει τη μητέρα του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και απηχεί μέρη της ιστορίας της ζωής του Χαγιάο Μιγιαζάκι.

Όπως στην ταινία «The Boy and the Heron» έτσι και η οικογένειά του σκηνοθέτη αναγκάστηκε να καταφύγει στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο δημιουργός εμβληματικών ταινιών animation είχε επίσης έναν βαθύ δεσμό με τη μητέρα του, η οποία λέγεται ότι είχε μεγάλη επιρροή στο έργο του και στους δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες στα φιλμ του.

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι, ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί επανήλθε για να γυρίσει το «The Boy and the Heron» και πέρασε επτά χρόνια στην παραγωγή της. Έγραψε το πρωτότυπο σενάριο της ταινίας και τη σκηνοθέτησε.

Διαβάστε ακόμη: