Οι θετικές πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη σχετικά με την έκβαση των Ρώσο-Ουκρανικών ειρηνευτικών συνομιλιών καθώς και οι φήμες ότι τα ρωσικά στρατεύματα ανασυντάσσονται και πιθανόν απομακρύνονται από το Κίεβο (που δεν επιβεβαιώθηκαν απολύτως), προκάλεσαν ευφορία στο ελληνικό Χρηματιστήριο για μια ακόμη συνεδρίαση, με τον Γ.Δ. να κλείνει ενισχυμένος κατά 3,2%, ενώ σε τράπεζες, ενέργεια και blue chips είχαμε ράλι!

Πέραν πάσης αμφιβολίας ο Ενεργειακός κλάδος λόγω και της συγκυρίας (Ουκρανικό, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια, πληθωρισμός) έχει αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Χρηματιστήριο, ενώ δεν είναι τυχαίο πως όλα τα μεγάλα επενδυτικά και επιχειρηματικά stories που την ώρα τούτη βρίσκονται σε εξέλιξη στην αγορά αφορούν την Ενέργεια!

Η ΔΕΗ (+6,44%) υπήρξε χθες η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ανόδου, δείχνοντας πλέον να ανακάμπτει χρηματιστηριακά και να αποκτά τη χαμένη δυναμική της.

Από κοντά και η Μότορ Όιλ (+5,11%) για την οποία η αγορά βοά ότι εμπλέκεται σε σενάριο εξαγοράς ποσοστού (30%) εισηγμένου ομίλου, για το οποίο υπάρχει και άλλος (ξένος) διεκδικητής!

Σοβαρό ενδιαφέρον υπήρξε και για τα ΕΛΠΕ, για τα οποία αποκαλύφθηκε από το Radar ότι ο εκ Ρωσίας ομογενής Φιλάρετος Καλτσίδης, μεγιστάνας των τσιμέντων και με εξοχική κατοικία στην Κορώνη της Μεσσηνίας, υπέβαλε πρόταση στον Σπύρο Λάτση από κοινού με Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, για την απόκτηση των μετοχών του στα Ελληνικά Πετρέλαια, εισπράττοντας ωστόσο αρνητική απάντηση!

Το «Όχι» του Σπ. Λάτση σε Καλτσίδη για τα ΕΛΠΕ!

Την ίδια ώρα η Τέρνα Ενεργειακή κατέγραψε στο ταμπλό ιστορικά υψηλά, την ίδια ακριβώς ώρα που η περίφημη Macquarie στην Αθήνα φημολογείται ότι μετά τον ΔΕΔΔΗΕ ψάχνει deal στην Ενέργεια, ενώ προ ημερών απέκτησε αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 66 εκατ. στερλινών και τον αγγλικό ΔΕΔΔΗΕ!

Ενδιαφέρον χρηματιστηριακό εκδηλώνεται και για τον Ελλάκτωρα, ο οποίος αναπόφευκτα λόγω Μπακοκαυμενάκηδων βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών ενόψει καθοριστικών εξελίξεων!

Ταυτοχρόνως οι τράπεζες (+5%) που από την αρχή του χρόνου σέρνουν το χορό της ανόδου, κινήθηκαν έντονα ανοδικά δείχνοντας ισχυρά αντανακλαστικά και βάσιμες προοπτικές!

Επιπροσθέτως έντονο ενδιαφέρον υπήρξε τόσο για τα καλά χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως η και ο ΟΤΕ, καθώς και μετοχές που έχουν μπροστά τους στόρυ όπως η ΒΙΟΧΑΛΚΟ και η Elvalhalkor του Ομίλου Στασινόπουλου..