Η Brittany Burke στα 27 της έχει προλάβει να συνεργαστεί με μερικά από τα κορυφαία brands του πλανήτη και ακόμη και αν έχει μείνει μακριά από τη δημοσιότητα, μάλλον κάτι κάνει πολύ καλά. Γεννημένη στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, έβλεπε τη μητέρα της να κάνει μια αξιοσέβαστη πορεία στο μόντελινγκ, όπου έφτασε να εκπροσωπεί την Ford και πήρε νωρίς την πρώτη γεύση από το χώρο.

Η μητέρα της ήταν εκεί που πίστεψε σε αυτήν και έστειλε κρυφά μερικές φωτογραφίες της σε ένα πρακτορείο μοντέλων στο Σικάγο. Η Burke υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο λίγες μέρες αργότερα. Αυτό ήταν. Σύντομα η Burke θα βρισκόταν ανάμεσα σε ένα πλήθος next top models, που όλες αγωνίζονταν με κόπο να κλείσουν μια θέση στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με την Calvin Klein. “Θυμάμαι να τρέχω από μέρος σε μέρος, από κάστινγκ σε κάστινγκ”, θυμάται. “Ήμουν εξαντλημένη και λιποθύμησα στο κρεβάτι όταν έφτασα στο σπίτι. Αλλά το μυαλό μου ήταν σταθερό- το μόνο που ήθελα ήταν να κλείσω την Calvin Klein, αν και ποτέ δεν ονειρεύτηκα ότι θα συνέβαινε”.

Από την Calvin Clein στον ίδιο τον Ralph Lauren

Καθώς η Burke έβγαινε από τα κεντρικά γραφεία της Calvin Klein μετά από μια κουραστική μέρα δοκιμών, ένας σκάουτερ της έκανε σήμα για μια τυχαία ευκαιρία: μια συνάντηση με κανέναν άλλον εκτός από τoν Ralph Lauren. “Ο σκάουτερ με πήγε σε ένα δωμάτιο με μοντέλα που φορούσαν όλα όμορφα, με χάντρες και φορέματα υψηλής ραπτικής. Ο Ralph βγήκε έξω, μου έσφιξε το χέρι και μου είπε να δοκιμάσω ένα φόρεμα και τακούνια. Περπάτησα γι’ αυτόν στο στούντιό του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη μέρα”.

Η Burke συνέχισε να είναι μοντέλο για τον Ralph Lauren στο διαδίκτυο. Το portfolio της ενισχύεται με δημοσιεύσεις για περιοδικά όπως το Vanity Fair. Πάνω από 238.000 followers στο Instagram είναι καθηλωμένοι από την κλασική ομορφιά της Burke, είτε αυτή προβάλλεται σε μια καλλιτεχνική φωτογραφία περιοδικού με εσώρουχα είτε σε ένα ανόητο κλιπ behind the scenes. Αλλά δεν είναι οι μάρκες για τις οποίες έχει ποζάρει ή οι ακόλουθοι που έχει συγκεντρώσει που κάνουν την Burke να απολαμβάνει τη δουλειά της.

“Το αποκορύφωμα της καριέρας μου δεν είναι απαραίτητα οι σπουδαίες δουλειές που έχω καταφέρει, αλλά τα ταξίδια και οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει”, λέει. “Από το Μιλάνο και το Παρίσι μέχρι το Μαϊάμι και το Μεξικό. Αν δεν ήταν το μόντελινγκ, δεν θα ήμουν στη Νέα Υόρκη, δεν θα είχα δει τον κόσμο, ούτε θα είχα γνωρίσει αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους”. 

Διαβάστε ακόμη: