Ο Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρθηκε στο σχέδιο της Pfizer να επενδύσει τα κέρδη από το εμβόλιο και το χάπι για τον κορωνοϊό, στη «μάχη» κατά του καρκίνου.

«Η Pfizer θα δαπανήσει όλα τα κέρδη που αποκόμισε λόγω του πανδημικού ιού το ’21 και το ’22, καθώς και εκείνα που θα καταγράψουμε το ’23, στην απόκτηση τεχνολογίας και προϊόντων που πιστεύουμε ότι θα μάς επιτρέψουν να δώσουμε τη “μάχη” με τον καρκίνο», τόνισε.

Η Pfizer ήταν η πρώτη εταιρεία που έλαβε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Eυρωαϊκή Ένωση για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τα έσοδα της εταιρείας να «εκτοξευθούν» το 2021 (80 δισ. δολάρια) και το 2022 (100 δισ. δολάρια).

Οι αξιωματούχοι της Pfizer αναμένουν μείωση κερδών το 2023, κάνοντας λόγο για «μεταβατική χρονιά», ωστόσο, έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούν το στρατηγικό σχέδιο για νέα αποτελεσματικά φάρμακα εκτός COVID–19.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, εντάσσεται η εξαγορά της Seagen έναντι 43 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο, που «άνοιξε» τον δρόμο ώστε η Pfizer να έχει πρόσβαση σε τέσσερις εγκεκριμένες θεραπείες για τον καρκίνο. Ακολούθησε η εξαγορά της Biohaven για 11.6 δισ. δολάρια τον Μάιο, εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη φαρμάκων που στοχεύουν νευρολογικές παθήσεις και σπάνιες διαταραχές.

Διαβάστε ακόμη: