Τους 10 πιο φιλόξενους προορισμούς για τους ταξιδιώτες το 2024 δημοσιεύει η Daily Mail, με βάση τη λίστα που έκανε το Booking.com. 

Αξιολογώντας 309 εκατομμύρια κριτικές πελατών από τον ιστότοπό της, το Booking.com επιμελήθηκε τη λίστα και ανέδειξε τους  νικητές.

«Η φετινή λίστα για τα Πιο Φιλόξενα Μέρη στον Κόσμο δείχνει μεγάλη ποικιλία προορισμών σε όλο τον πλανήτη. Από εκπληκτικές παραλιακές πόλεις, μέχρι αλπικά θέρετρα, όλοι οι προορισμοί είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν αίσθηση την χρονιά που έχουμε μπροστά μας», σχολίασε το Booking.com.

Στην κορυφή βρίσκεται το Arraial d’Ajuda, ένα μικρό γοητευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο της Βραζιλίας, που θεωρείται η πολύ πιο ήσυχη, πιο ήρεμη εναλλακτική του Porto Seguro.

Το 72% των ταξιδιωτών είπε ότι αυτό είναι το πιο ονειρεμένο μέρος για λίγη ξεκούραση και επαναφόρτιση, αλλά είναι κάτι περισσότερο από ένα παραλιακό θέρετρο. Υπάρχουν υπέροχα πολύχρωμα σπίτια και μια από τις παλαιότερες καθολικές εκκλησίες στη Βραζιλία, η Nossa Senhora d’Ajuda.

Το ελληνικό τουριστικό προϊόν επιβραβεύεται με τη δεύτερη θέση που παίρνει η Ερμούπολη της Σύρου στη λίστα με τις πιο φιλόξενες πόλεις. Ο πανέμορφος ελληνικός προορισμός χαρακτηρίζεται από μικροσκοπικά, δαιδαλώδη δρομάκια και νεοκλασική αρχιτεκτονική. Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη Χώρα των Κυκλάδων. Αυτό το μέρος είναι ιδανικό για περιπλάνηση.

Στη λίστα με τις πιο φιλόξενες πόλεις βρίσκεται επίσης η πόλη Daylesford στην Αυστραλία που βρίσκεται στους πρόποδες του Great Dividing Range, εντός του Shire of Hepburn περίπου 114 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μελβούρνης.

Μία ακόμη πόλη που ξεχώρισε ήταν αυτή της Grindelwald στην Ελβετία.

Οι 10 πιο φιλόξενοι προορισμοί σύμφωνα με το Booking.com:

  1. Arraial d’Ajuda, Βραζιλία
  2. Ερμούπολη, Ελλάδα
  3. Viana do Castelo, Πορτογαλία
  4. Daylesford, Αυστραλία
  5. Grindelwald, Ελβετία
  6. Moab, ΗΠΑ
  7. Uzès, Γαλλία
  8. Mazatlán, Μεξικό
  9. Jaisalmer, Ινδία
  10. Fujikawaguchiko, Ιαπωνία

Διαβάστε ακόμη: