Διεθνείς τράπεζες για την αρχική δημόσια προσφορά του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Eιδικότερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) επέλεξε τις Bank of America και Morgan Stanley να ηγηθούν των εργασιών για την πώληση μετοχών, η οποία ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Επίσης, έχει επιλέξει την Deutsche Bank ως Joint Bookrunner και οικονομικό σύμβουλο για τη συμφωνία.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει το μερίδιό του να αποτιμηθεί στα 800 εκατ. ευρώ (872 εκατ. δολ.) έως 1 δισ. ευρώ ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, αυτή θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στην Ελλάδα από το 2000, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά IPOs ανακάμπτει σταδιακά από το οδυνηρό 2022, όπου η δραστηριότητα σχεδόν σταμάτησε εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως σημειώνει το Bloomberg δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το μέγεθος ή το χρονοδιάγραμμα της πώλησης των μετοχών, ενώ εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ και των τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Διαβάστε ακόμη: