Η Blackstone πρόκειται να κλείσει ένα fund που εκθέτει στους επενδυτές σε μια σειρά από hedge funds και άλλες στρατηγικές συναλλαγών, αφού τα περιουσιακά στοιχεία μειώθηκαν σχεδόν κατά 90% μέσα σε τέσσερα χρόνια εν μέσω χαμηλών αποδόσεων.

Σύμφωνα με θέμα των Financial Times ο εναλλακτικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ έχει πει στους επενδυτές ότι θα καταργήσει το Blackstone Diversified Multi-Strategy fund μέχρι το τέλος του έτους. Το λεγόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο Ucits διέπεται από κανόνες της ΕΕ που διευκολύνουν την αγορά για μη ειδικούς επενδυτές.

Το κλείσιμο του ταμείου, δείχνει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να συλλάβει και να κρατήσει αυτή την επιτυχία ένα ευρύ κοινό.

Τα περιουσιακά στοιχεία στο ταμείο Blackstone, το οποίο κατανέμει χρήματα σε μετοχές και πιστώσεις, μειώθηκαν από 1,7 δισ. £ στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 σε 192 εκατ. £ στις 27 Οκτωβρίου εφέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η ερευνητική εταιρεία Kepler Absolute Hedge.

Από την αρχή του 2020 έως το τέλος του περασμένου μήνα, το αμοιβαίο κεφάλαιο έχει χάσει περίπου 2% σε όρους απόδοσης, σύμφωνα με έγγραφα των επενδυτών. Συγκριτικά, τα hedge funds έχουν κερδίσει κατά μέσο όρο περίπου 21%, σύμφωνα με τον όμιλο δεδομένων HFR, ενώ ο δείκτης μετοχών MSCI World έχει κερδίσει περίπου 17% σε όρους απόδοσης κεφαλαίου.

Διαβάστε ακόμη: