Το Bitcoin πρόκειται να συνεχίσει το ράλι και να ανέβει πάνω από τα 80.000 δολάρια, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές ρίχνουν περισσότερα χρήματα στα ανταλλακτήρια που διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Binance, Ρίτσαρντ Τενγκ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κυκλοφορία του Bitcoin ETF στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος, έχει προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές και νέες ροές κεφαλαίων, δήλωσε ο Τενγκ σε εκδήλωση στην Μπανγκόκ την Κυριακή, προσθέτοντας ότι «μόλις ξεκινάμε».

Ο Τενγκ ανέφερε ότι είχε υπολογίσει ότι το Bitcoin θα τελείωνε το έτος σε μια τιμή περίπου 80.000 δολάρια, αλλά τώρα το βλέπει να ξεπερνά αυτή την πρόβλεψη, «με τη μείωση της προσφοράς και τη ζήτηση που συνεχίζει να έρχεται». Επανέλαβε ότι η πρόβλεψη ήταν προσωπική του άποψη, προσθέτοντας ότι το ράλι δεν θα είναι «ευθεία γραμμή», αν και τα σκαμπανεβάσματα θα είναι καλά για την αγορά.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει σημειώσει άνοδο 56% φέτος, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των σχεδόν 73.798 $ την περασμένη εβδομάδα. Το ράλι έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για «φούσκα» σε ορισμένους επενδυτές, προκαλώντας μια περίοδο αστάθειας και πώλησης στις πρόσφατες συνεδριάσεις.

Υπήρξαν τεράστιες εισροές κεφαλαίων σε ETF Bitcoin spot των ΗΠΑ από τότε που εγκρίθηκαν τον Ιανουάριο και σύμφωνα με τον Τενγκ αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί και να αυξηθεί.

Διαβάστε ακόμη: