Κάτω από τα 24.000 δολ. υποχωρεί το bitcoin, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2022, εν μέσω αδυναμίας στο μακροοικονομικό περιβάλλον και συστημικού κινδύνου στην ίδια την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα υποχωρεί εδώ και δώδεκα συνεχόμενες εβδομάδες, από τα 49.000 δολ. τον Μάρτιο του 2022.

Η αγορά των crypto έχασε 200 δισ. δολ. μέσα στο Σαββατοκύριακο.  Σήμερα Δευτέρα, η κεφαλαιοποίηση υποχώρησε κάτω από τα 1 τρισ. δολ. για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο 2021, σύμφωνα με την CoinMarketCap.

Έκδηλη είναι η ανησυχία για την εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius, η οποία έχει αναστείλει τις αναλήψεις για τους πελάτες της, πυροδοτώντας φόβους μετάδοσης στην ευρύτερη αγορά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) στις ΗΠΑ αυξήθηκε 8,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν υποχώρηση στο 8,2% από το 8,3% του Απριλίου, γεγονός που ενέτεινε τις ρευστοποιήσεις στα crypto.

Ανοίγει ο δρόμος για τα 20.000 δολ.

Όσον αφορά την τεχνική ανάλυση, το bitcoin είχε ισχυρή στήριξη στα 29.000 δολ, αλλά η πτώση κάτω από αυτό το επίπεδο σημαίνει τώρα ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να υποχωρήσει προς τα 20.000 δολ.

Οι μετρήσεις στον δείκτη σχετικής ισχύος (RSI) – ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από τους επενδυτές για τον υπολογισμό του μεγέθους της κίνησης της τιμής ενός περιουσιακού στοιχείου – υποχώρησαν κάτω από το 30, υποδηλώνοντας ότι μια αντιστροφή θα μπορούσε να είναι καθ’ οδόν καθώς οι βραχυπρόθεσμοι αγοραστές αντιδρούν στα τεχνικά δεδομένα.

Bitcoin: Κάτω από τα 25.000 δολ. σε χαμηλά 18 μηνών