Νέα «διολίσθηση» του bitcoin, αυτή τη φορά κάτω από τα 30.000$, ωθώντας σε αρνητική περιοχή ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων, κοντά στα επίπεδα που βρισκόταν κατά τα μέσα Μαΐου.

«Βουτιά» σχεδόν 9% για το Bitcoin, σβήστηκαν 129 δισ. δολάρια από την αγορά κρυπτονομισμάτων

Η αξία του bitcoin υποχωρεί από το πρωί, σημειώνοντας απώλειες της τάξεως του 6.04% περίπου, στα 29.516 δολάρια λίγο πριν από τις 17:00.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, το Ethereum καταγράφει επίσης απώλειες 8.24% στα 1.752 δολάρια. Μεγάλες απώλειες σημειώνει επίσης το Solana (–12.21%) και το Avalanche (–11.55%).

Οι σημερινές συναλλαγές στο bitcoin «διέγραψαν» τα κέρδη των τελευταίων τριών ημερών, τα οποία κατάφεραν να ανεβάσουν το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα άνω των 31.000$ για μόλις δεύτερη φορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σε ολόκληρο το ταμπλό έχουν σημειωθεί απώλειες 5.78% σε ένα εικοσιτετράωρο, με την αποτίμηση της αγοράς να ανέρχεται συνολικά στα 1.21 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.

Ωστόσο, η γενική εικόνα είναι ανησυχητική και στις παραδοσιακές αγορές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται επίσης στο… «κόκκινο», με τον Stoxx 600 να υποχωρεί κατά περίπου 0.83%. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Wall Street επίσης άρχισε τη συνεδρίαση με το… αριστερό. Ο τεχνολογικός δείκτης, Nasdaq, τον οποίο κατά παράδοση ακολουθεί η αγορά κρυπτονομισμάτων, καταγράφει απώλειες της τάξεως περί του 1%.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής και το ενδεχόμενο ύφεσης.

Στην αγορά κρυπτονομισμάτων, συγκεκριμένα, επικρατούν φόβοι για το ενδεχόμενο μεγαλύτερου ελέγχου. Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν εάν η Binance παραβίασε τους κανόνες της κεφαλαιαγοράς, στην αρχή της πορείας της.

Η –πλέον– πέμπτη μεγαλύτερη πλατφόρμα για συναλλαγές στα κρυπτονομίσματα βρίσκεται υπό το «μικροσκόπιο» των αρμόδιων αρχών, διότι ενδεχομένως όφειλε να είναι εγγεγραμμένη στην αμερικανική υπηρεσία, προκειμένου να εκδώσει και να πουλήσει κρυπτονομίσματα το 2017, σύμφωνα με το Bloomberg.