Η τιμή του σήμερα (06/05) ανέρχεται στα 36.300 δολάρια, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο CoinDesk.

Νωρίτερα το πρωί, η τιμή του είχε φθάσει τα 34.000$ στο ανταλλακτήριο crypto.com, ενώ αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 34.600$.

Η πτωτική χθεσινή τάση συνεχίζεται και σήμερα για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να καταγράφει απώλειες της τάξης του 7% και το Solana να έχει μειωθεί κατά 9%, έχοντας πέσει κάτω από τα 80$ σε κάποια ανταλλακτήρια.

Κατά τη χθεσινή «Μαύρη Πέμπτη», 129 δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από την αγορά κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το CNBC, το οποίο επικαλείται δεδομένα από το CoinMarketCap.

Επίσης χθες, ο Dow Jones έκανε «βουτιά» άνω των 1.000 μονάδων, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από το 2020.

Εξίσου, μεγάλες ήταν και οι απώλειες για τις τεχνολογικές εταιρείες, με τον NasDaq να «αιμορραγεί» με απώλειες ύψους 5%. Αποτελεί κοινό «μυστικό» ότι η επίδοση του τεχνολογικού δείκτη επηρεάζει άμεσα την πορεία των κρυπτονομισμάτων.

Οι μεγάλες μετοχές δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τη μητρική του Facebook, Meta, και την Amazon να υποχωρούν κατά 5.8% και 7.1%, αντίστοιχα. Η Microsoft σημείωσε πτώση 4.7%, ενώ η SalesForce μέτρησε απώλεια 6.3%.

Η εικόνα των τελευταίων δύο 24ώρων απέχει από την βραχύβια ευφορία που προκάλεσε η ανακοίνωση της FED για τα επιτόκια.

Οι επενδυτές φοβούνται πως περεταίρω αυξήσεις επιτοκίων και ενδεχόμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα οδηγήσουν σε ύφεση την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και όχι μόνο, για αυτό τον λόγο απομακρύνονται από επενδυτικά αγαθά υψηλού κινδύνου.