Στο επίπεδο των 60.000 δολαρίων υποχωρεί το bitcoin με φόντο την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων υποχώρησε κατά σχεδόν 4% στα 60.972,62 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Το Ether διαπραγματευόταν για τελευταία φορά στα 2.449,83 δολάρια, σημειώνοντας πτώση άνω του 5%.

Οι μετοχές που σχετίζονται με τα εικονικά νομίσματα σημείωσαν επίσης πτώση. Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase υποχώρησε περίπου 1% και η bitcoin proxy MicroStrategy έχασε 2%, αφού έκλεισε χαμηλότερα κατά 7,4% και 3,5% αντίστοιχα.

Αποφυγή ρίσκου

Οι αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή μείωσαν τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, καθώς ξεκίνησε ο νέος μήνας και το νέο τρίμηνο συναλλαγών. Την Τρίτη, το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ σε αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και ενός Ιρανού διοικητή στο Λίβανο.

«Η κλιμακούμενη  αναταραχή σε όλη τη Μέση Ανατολή έχει ωθήσει τις τιμές του πετρελαίου ανοδικά και έχει ενισχύσει την ισχύ του δολαρίου, ρίχνοντας μια σκιά πάνω από το bitcoin και άλλες κερδοσκοπικές επενδύσεις», δήλωσε στο CNBC ο Chris Kline, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Bitcoin IRA.

Σε πλήρη αντίθεση με την ισχυρότερη από την αναμενόμενη επίδοση του Σεπτεμβρίου για το bitcoin, ο Οκτώβριος διαφαίνεται ως ένα πιθανό τρενάκι του τρόμου.Εν τω μεταξύ, εκτυλίσσεται μια παγκόσμια νομισματική διελκυστίνδα, καθώς διάφορες κεντρικές τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια και επεκτείνουν την προσφορά χρήματος», εξήγησε ο αναλυτής.

Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν την απεργία των μελών της Διεθνούς Ένωσης Μακρομεταφορέων στις ανατολικές ακτές και στις ακτές του Κόλπου, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την αμερικανική οικονομία ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσει.

Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι ιστορικά οι ισχυρότεροι μήνες του έτους για το bitcoin. Έχει γίνει γνωστός στους ντόπιους επενδυτές κρυπτογράφησης ως «Uptober».

Διαβάστε ακόμη: