Ακόμη και να θέλουν να υποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις, πώς θα τραπούν σε φυγή αφού «οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν καταστρέψει γέφυρες και υποδομές σε 30 πόλεις και χωριά που έχουν απελευθερώσει; διερωτάται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Bild».

Με τους Ουκρανούς πολίτες να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους βλέποντας ότι οι αντεπιθέσεις των Ουκρανών στρατιωτών έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία ανακαταλαμβάνοντας πολλά εδάφη, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη νότια της Χερσώνας, δείχνει από μακριά ότι μιλάμε για πλήρη κατάρρευση του ρωσικού στρατού.

Όμως τα φαινόμενα απατούν…

Στη Ρωσία, ενώ ο πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει κηρύξει μερική επιστράτευση καλώντας στα όπλα 300 χιλιάδες εφέδρους την ώρα που εκατοντάδες έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους για να μην ντυθούν στο χακί, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας .

Αυτά αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά, ότι σε κάθε κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, το Κρεμλίνο αποφάσισε να μην επιστρατεύσει φοιτητές από ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως επίσης και όσους θέλουν να γίνουν ιερείς και θεολόγοι.

Σύμφωνα με διάταγμα που δημοσίευσε χθες το Κρεμλίνο στη Μόσχα, ανακαλείται η εντολή επιστράτευσης φοιτητών σε ιδιωτικά πανεπιστήμια με κρατική άδεια, σχολιάζει το δημοσίευμα.
Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και όλους όσοι θέλουν να γίνουν ιερείς ή να ασχοληθούν με άλλα θρησκευτικά επαγγέλματα.

Στο μέτωπο του πολέμου, σε αντίθεση με ότι συνέβη στο Ντονέτσκ και το Χάρκοβο, περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, οι Ρώσοι στο νότο έχουν συνειδητοποιήσει ύστερα από σύντομη αντίσταση, ότι πρέπει να υποχωρήσουν. Πριν ακόμη ο ουκρανικός στρατός καταλάβει τις αντίστοιχες πόλεις ή τους περικυκλώσει.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι, σε πολλές ουκρανικές πόλεις και χωριά, εκατοντάδες κάτοικοι- με τους περισσότερους να τελούν σε πλήρη σύγχυση – βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας για την απελευθέρωσή τους από τον ρωσικό ζυγό.

Βλέποντας τις ουκρανικές δυνάμεις να ανακαταλαμβάνουν εδάφη που είχαν περάσει στα χέρια των Ρώσων μετά την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ουκρανοί αναθάρρησαν γιορτάζοντας τη νίκη τους επί των Ρώσων στρατιωτών .

Διαβάστε ακόμη: