Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης συμβάλει σταθερά στην προώθηση της διατροφικής αξίας των λαχανικών στα παιδιά, επενδύοντας σε καινοτόμα προγράμματα και πρωτότυπες δράσεις.

Συγκεκριμένα, μέσα από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημοτικών σχολείων «κάνε ένα βήμα για την υγιεινή διατροφή», η εταιρεία εγκαινιάζει μια σειρά από ξεναγήσεις μαθητών στις εγκαταστάσεις της στη Σίνδο, με τους μικρούς επισκέπτες να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημοτικών σχολείων «κάνε ένα βήμα για την υγιεινή διατροφή» απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης και των όμορων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2022, έχει ήδη υποδεχθεί σχεδόν 200 μαθητές ηλικίας 5-12 ετών και πρόκειται να συνεχίσει τη διεξαγωγή του μέχρι και τον Απρίλιο 2023.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη μονάδα παραγωγής και τον μουσειακό χώρο της εταιρείας και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα καλλιεργητικά στάδια της αγροτικής παραγωγής, τη διατροφική αξία των λαχανικών αλλά και το κρίσιμο ζήτημα της σπατάλης των τροφίμων. Μέσα από γευστικές δοκιμές, βιωματικά παιχνίδια και αισθητηριακές δραστηριότητες οι μικροί επισκέπτες κατανοούν τη σημασία της μεσογειακής δίαιτας και δημιουργούν τις δικές τους γευστικές συνταγές, με βάση τα θρεπτικά λαχανικά της Μπάρμπα Στάθης.

Διαβάστε ακόμη: