Επί δέκα ώρες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, προσπαθούσε να πείσει δικαστές και ενόρκους, ότι η δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, ήταν ένα έγκλημα που τέλεσε εν βρασμώ και δεν ήταν προμελετημένο.

Μάλιστα, εμφανίστηκε προκλητικός, αφού τόνιζε συνεχώς πόσο την αγαπάει, την ημέρα που συμπληρωνόταν ένας χρόνος από τη φρικτή δολοφονία, ενώ κάθε φορά που μιλούσε για εκείνη χρησιμοποιούσε ενεστώτα χρόνο, λέγοντας για παράδειγμα ότι η «Καρολάιν είναι ό,τι πιο όμορφο μου έχει συμβεί», ότι «είναι τέλεια μητέρα». «Ήταν…» τον διόρθωσε πολλές φορές η πρόεδρος, όπως και η εισαγγελέας, ωστόσο εκείνος συνέχιζε στο ίδιο «μοτίβο».

«Ψύχραιμος» και «ακούραστος» ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος  στο θέατρο διάρκειας 10 ωρών της απολογίας του

Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επισημάνθηκαν πολλές φορές από την έδρα, τα μέλη της οποίας του έθεταν συνεχώς ερωτήσεις.

Εκείνος, όμως, επέμενε πως το θύμα του ήταν «η γυναίκα της ζωής του», «μια τέλεια μητέρα», «ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή του».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, περιέγραψε την Καρολάιν, ως ένα άτομο που ασκούσε βία εις βάρος του, που είχε συχνά εξάρσεις θυμού, όπως εκείνο το βράδυ που της στέρησε τη ζωή.

Οι στιγμές που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «λύγισε» ήταν λίγες και είχε για όλα μια εξήγηση. Είπε πολλές φορές τη λέξη «συγνώμη» και ανέφερε ότι ο ίδιος δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον εαυτό του για ό,τι έκανε. «Μακάρι να με συγχωρέσει Θεός» πρόσθεσε.

Ο κατηγορούμενος πιλότος, έπειτα από σχεδόν πέντε ώρες έφτασε και στην ανατριχιαστική στιγμή που δολοφόνησε τη γυναίκα του και το στημένο σκηνικό, προσπαθώντας να ξεφύγει.

Κυνικός και ψύχραιμος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδωσε ρεσιτάλ θεατρικότητας στην 10ωρη απολογία του

Η έδρα εστίασε στα «πέντε λεπτά» που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρίσκονταν πάνω στην νεαρή κοπέλα, πιέζοντας το κεφάλι της μέσα στα μαξιλάρια.

«Ένας χρόνος ικανός», όπως είπε, η πρόεδρος, ώστε ο ίδιος «να σκεφθεί τι ακριβώς συνέβαινε εκείνες τις στιγμές», κατά τις οποίες οδηγούσε τη «γυναίκα της ζωής του» στο θάνατο. Οι ερωτήσεις προς τον κατηγορούμενο σκοπό είχαν να διερευνηθεί η βασιμότητα του ισχυρισμού του, ότι δηλαδή τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Με μεγάλη ψυχραιμία ο Μπάμπης Αναγωστόπουλος περιέγραψε στη συνέχεια τις ενέργειες που έκανε μετά το έγκλημά του με στόχο να το συγκαλύψει.

Ως γνωστόν για περισσότερο από ένα μήνα παρίστανε στις Αρχές τον τεθλιμμένο σύζυγο και έλεγε πως η Καρολάιν, έπεσε θύμα ληστών που μπήκαν στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά. «Η αστυνομία σας πίστεψε, κύριε κατηγορούμενε. Επικηρύχτηκαν οι ληστές με 300.000 ευρώ. Και εγώ προσωπικά σας πίστεψα» είπε η πρόεδρος στον κατηγορούμενο με τον τελευταίο να σημειώνει πως όλο αυτό δεν ήταν εύκολο για εκείνον και πως «για 37 ημέρες έκλαιγε με την κόρη του».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας και η ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων. Η πρόεδρος ενημέρωσε τους διαδίκους πως εκείνη την ημέρα θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.