Διεκόπη για τις 12 Απριλίου, σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Κάρολαιν Κράουτς, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου του 2021 μέσα στη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφτασε στα δικαστήρια λίγο πριν τις 8:30 σήμερα το πρωί συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες πισθάγκωνα.

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:20 για να διακοπεί τελικά για τις 12 Απριλίου.

Όταν ο πιλότος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και κλήθηκε να αναφέρει τα στοιχεία του δήλωσε έγγαμος και χήρος.

Αμέσως μετά το δικαστήριο προχώρησε στη κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων, δυο αντρών και δυο γυναικών.

Ακολούθως η εισαγγελέας της έδρας ανάγνωσε το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 33χρονου πιλότου, ο οποίος απο το εδώλιο του κατηγορούμενου άκουγε με προσοχή, χωρίς να εκφραστεί επί της κατηγορίας. Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου η υπεράσπιση του 33χρονου υπέβαλλε αίτημα διακοπής της δίκης λόγω της ανάγκης παρουσίας της σε άλλα δικαστήριο.

Το δικαστήριο αποφάσισε εν τέλει τη διακοπή της δίκης για τις 12 Απριλίου.

Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας.

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προσελκύει το ενδιαφέρον και ξένων μέσων ενημέρωσης, δεδομένης και της βρετανικής καταγωγής της Καρολάιν Κράουτς. Τέσσερις δημοσιογράφοι από το εξωτερικό βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Απόντες από τη σημερινή διαδικασία είναι οι γονείς της Καρολάιν, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους. «Η μητέρα της Καρολάιν ήθελε να έρθει σήμερα στο δικαστήριο αλλά ειδικοί επιστήμονες δεν το επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης σημειώνοντας πως ούτε ο πατέρας του θύματος μπορεί να βρεθεί στη δίκη λόγω σοβαρών κινητικών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και τα οποία δεν του επιτρέπουν να κινηθεί ούτε στο νησί της Αλονήσου, όπου διαμένει μόνιμα.

Γλυκά Νερά: Διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της Καρολάιν

Ο δρόμος για την έναρξη της πολύκροτης δίκης άνοιξε με βούλευμα – «καταπέλτη» που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, υιοθετώντας πλήρως τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα Γεώργιου Νούλη.

Με το βούλευμα, ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, παραπέμπεται να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου (κακουργήματα) αλλά και για ψευδή καταγγελία (επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του) και για ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Για την ανθρωποκτονία ο 33χρονος αντιμετωπίζει ισόβια και για το αδίκημα της κακοποίησης ζώου κάθειρξη μέχρι δέκα έτη. Όσον αφορά στην ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση η ποινή που προβλέπεται είναι μέχρι τρία έτη ενώ για το αδίκημα της ψευδούς καταγγελίας μπορεί να του επιβληθεί ποινή είναι μέχρι ένα έτος.

Γλυκά Νερά: Διεκόπη για τις 12 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της Καρολάιν

Διεκόπη για τις 12/4 η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου – Θα στηρίξει τον ισχυρισμό ότι το έγκλημα τελέστηκε «εν βρασμώ ψυχικής ορμής»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πιλότος κατά τη διάρκεια της δίκης θα μείνει πιστός στην υπερασπιστική γραμμή που είχε χαράξει κατά την ανάκριση, ότι δηλαδή τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής, χωρίς να έχει προσχεδιάσει τίποτα. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες για να στηρίξει τον ισχυρισμό του αυτό θα επικαλεστεί και δυο πραγματογνώμονες, μέσω των οποίων θα επιχειρήσει να στηρίξει τον ισχυρισμό του περί εγκλήματος που τελέστηκε εν βρασμώ.