Το πανελλήνιο έχει σοκάρει η δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά όταν δράστες εισέβαλαν τα ξημερώματα στη μεζονέτα όπου διέμενε με τον 32χρονο σύζυγό της και το μωρό τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες δολοφόνησαν τη νεαρή γυναίκα, η οποία ήταν δίπλα στην κούνια του ενός έτους μωρού της, και κρέμασαν τον σκύλο της οικογένειας, σύμφωνα με όσα μπόρεσε να πει σοκαρισμένος σε αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ο σύζυγος του θύματος ο οποίος είναι πιλότος.

Όπως αναφέρεται, ο άνδρας της εντοπίστηκε δεμένος χειροπόδαρα σε μια καρέκλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, η εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, ενώ οι δράστες έπνιξαν την άτυχη γυναίκα με ένα μαξιλάρι

Οι κακοποιοί, που εισέβαλαν στο σπίτι λίγο μετά τις 04:00, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει έως τώρα στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ, βασάνισαν την άτυχη γυναίκα, η οποία έχει βρετανική καταγωγή, προκειμένου να τους αποκαλύψει που υπάρχουν χρήματα ή κοσμήματα, ενώ προηγουμένως έδεσαν τον σύζυγό της.

Ο τελευταίος κατάφερε σε κάποια στιγμή, αφότου έφυγαν οι κακοποιοί και ενώ είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα από το σπίτι της οικογένειας, να ειδοποιήσει την Αστυνομία με το τηλέφωνό του. Σημειώνεται ότι το μωρό της οικογένειας είναι καλά στην υγεία του. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Σπάνια βαρβαρότητα» για τα ελληνικά δεδομένα

Ειδική ομάδα της Ασφάλειας Αττικής, ανέλαβε τις έρευνες για την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος. Για «σπάνια βαρβαρότητα και ιδιαίτερη αγριότητα» για τα ελληνικά δεδομένα κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε δήλωση του, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του εκ μέρους της Αστυνομίας στην οικογένεια της κοπέλας.

«Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας σήμερα το πρωί, είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για την Ελλάδα», είπε ο κ. Χρονόπουλος και προσέθεσε το εξής: «Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις αρχές οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε ψυχολογική στήριξη και ιατρική παρακολούθηση στα μέλη της οικογένειας».

«Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση. Ειδική ομάδα αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στην Δικαιοσύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους της κοπέλας», κατέληξε.

Αυτή την ώρα, στην Ασφάλεια, ο σύζυγος της νεαρής μητέρας, που έχει πάθει σοκ, δίνει κατάθεση, η οποία αναμένεται να ρίξει φως στις λεπτομέρειες του φρικτού εγκλήματος και πιθανόν να δώσει κάποια στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες για τους δράστες.

Τα στοιχεία που έχει η ΕΛΑΣ

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, φαίνεται ότι τα τραγικά γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

  • Οι δράστες ήταν πιθανότατα τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν ψηλοί και κρατούσαν πιστόλια και ο τρίτος κοντός και φαινόταν πως ήταν αρχηγός γιατί έδινε τις εντολές.
  • Όπως είπε ο 32χρονος μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φεύγοντας μίλησαν σε μια ξένη γλώσσα που δεν κατάλαβε.
  • Οι δράστες μπήκαν στη μεζονέτα που έμενε το ζευγάρι με το μωρό, τα ξημερώματα, από ένα παράθυρο του ημιυπόγειου από την πίσω πλευρά.
  • Στην συνέχεια ανέβαιναν από την εσωτερική σκάλα, όταν έπεσαν πάνω στον σκύλο, ράτσας Χάσκι, τον οποίο σκότωσαν πνίγοντας τον με βρόγχο και κρεμώντας τον στο κάγκελο της σκάλας.
  • Ανέβηκαν στη σοφίτα, όπου κοιμόταν το ζευγάρι και εκεί ακινητοποίησαν τον άνδρα δένοντάς τον στη γωνία του κρεβατιού χειροπόδαρα, ενώ του έκλεισαν με μονωτική ταινία το στόμα και τα μάτια.
  • Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι ληστές απείλησαν με πιστόλι το μωρό στην κούνια, ζητώντας από τους γονείς να τους πουν πού έχουν τα χρήματα.
  • Αυτό φαίνεται πως προκάλεσε την αντίδραση της 20χρονης μάνας, η οποία γνώριζε και πολεμικές τέχνες. Οι δράστες όμως, κατάφεραν και την έριξαν στο κρεβάτι, όπου την στραγγάλισαν πιθανότατα με το μπλουζάκι της.
  • Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δράστες πήραν τελικά 15.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Ο 32χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, κατάφερε και σύρθηκε μέχρι το κινητό του τηλέφωνο, και κάλεσε με πολύ κόπο το «100».
  • Εξωτερικά του σπιτιού υπήρχε και κάμερα, την οποία είχαν σπάσει οι δράστες. Πάντως, οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και από άλλες κάμερες σε όλη την περιοχή, με την ελπίδα ότι θα έχουν καταγραφεί οι δράστες και από την εικόνα να προκύψουν στοιχεία που ενδεχομένως βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

Να σημειωθεί πως λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι, όπου βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Το μωρό παρελήφθη αργότερα από τη γιαγιά του και είναι καλά στην υγεία του.

«Εξαιρετικά ειδεχθές το έγκλημα στα Γλυκά Νερά», αναφέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίθηκε για την αγριότητά του. Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και στο έγκλημα. Ήδη η Ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα. Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες, οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά, την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ΕΛΑΣ να φτάσει μέχρι το τέλος. Από την πρώτη στιγμή έφτασε η Αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση και διαρκής στήριξη, ψυχολογική, ιατρική και ανθρώπινη στην οικογένεια. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας γυναίκας». Αυτά τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη δεύτερη ημέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, σχετικά με την ληστεία μετά φόνου μιας 20χρονης γυναίκας.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.