Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», ανάφερε ότι θα επιδιώξει την άμεση συνεργασία του με τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, προκειμένου να μη «μη χαθεί χρόνος».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η Θεσσαλία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει μετά τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή, υπογραμμίζοντας πως για αυτό το λόγο, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν καλέσει τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, στην υλοποίηση των οποίων απαιτείται η συμβολή της Περιφέρειας.

Αυγενάκης: «Δεν συνδέσαμε τις αποζημιώσεις με το «χρώμα» του εκλεγέντος»

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι «δεν συνδέσαμε τις αποζημιώσεις με το “χρώμα” του εκλεγέντος», ενώ πρόσθεσε ότι «ο νεοεκλεγμένος περιφερειάρχης πρέπει να μπει στο ρυθμό. Πρέπει να αναλάβει ευθύνες. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της καθυστέρησης. Προσωπικά πονάει η καρδιά μου βλέποντας χιλιάδες στρέμματα παραγωγής πλημμυρισμένα. Δεν έχουμε χρόνο».

Σε επισήμανση ότι με όσα είπε προέτρεπε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον Κώστα Αγοραστό, ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε ότι δεν πρέπει να υποκρινόμαστε, αφού ο Κώστας Αγοραστός ήταν υποψήφιος ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ και η κυβέρνηση έχει ως κομματικό της όχημα τη ΝΔ και συμπλήρωσε πως «δεν εξελέγη ο Κώστας Αγοραστός. Τι σημαίνει αυτό, ότι θα κάνουμε αντίποινα; Προς Θεού! Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ταλαιπωρημένοι και υποφέρουν».

Ακόμη, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι θα υπάρξει μια μικρή διαταραχή με την παραγωγή σιτηρών, αλλά δεν υπάρχει ζήτημα έλλειψης οπωροκηπευτικών, χαρακτηρίζοντας αισχροκέρδεια την αύξηση των τιμών αμέσως μετά τις πλημμύρες.

Διαβάστε ακόμη: