Στην «καταιγίδα» των SUV που διαρκώς δυναμώνει τα τελευταία χρόνια, το Audi TT παραμένει μια «ηλιαχτίδα» για τους λάτρεις των σπορ coupe. Παρατηρώντας το αειθαλές σχήμα του Audi TT, το οποίο ελάχιστα έχει αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι πλέον γιορτάζει την 25η επέτειό του. Η γερμανική εταιρία που έχει για έμβλημα τους τέσσερεις ενωμένους κύκλους δημιούργησε μια νέα συλλεκτική έκδοση. Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσουμε το TT RS Iconic Edition, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά με τη γκρι απόχρωση ονόματι «Nardo Grey» που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Παράλληλα μαύρο γυαλιστερό χρώμα έχει επιλεγεί για τις 20αρες ζάντες, τις δαγκάνες φρένων, τα πλευρικά μαρσπιέ, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και τα λογότυπα. Στα πίσω παράθυρο μπορεί κανείς να δει το όνομα της νέας ειδικής έκδοσης. Χάρη στο πακέτο Aerokit το νέο TT RS IconicEdition αποκτά πιο αιχμηρό εμπρός splitter, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός προφυλακτήρα. Επίσης το πακέτο Aerokit φέρνει σταθερή πίσω αεροτομή και πίσω διαχύτη από ανθρακόνημα, ενώ αμφότερα αυξάνουν την κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα, με στόχο τη βελτίωση της πρόσφυσης και της σταθερότητας στις στροφές.

Περνάμε τώρα στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό όπου συναντάμε σπορ καθίσματα με το όνομα της νέας έκδοσης στις πλάτες τους, ενώ συνδυάζουν γκρι Nappa δέρμα με μαύρη αλκαντάρα. Κίτρινες ραφές δίνουν το «παρών» στα καθίσματα, στο ταμπλό, στα πατάκια, στα πάνελ των θυρών και στο λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου ταχύτατων, όπου αναγράφεται ο αριθμός παραγωγής, καθώς η Audi θα κατασκευάσει μόνο 100 αντίτυπα του TT RS Iconic Edition για την ευρωπαϊκή αγορά.

Στο πόστο του παραμένει ο γνωστός πεντακύλινδρος κινητήρας των 2.5 λίτρων, ο οποίος παράγει 400 ίππους και 480 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο μεταδίδει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Επιτρέπει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 3,7 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 280 χλμ./ώρα.

Η τιμή του νέου TT RS Iconic Edition είναι τσουχτερή, καθώς στην αγορά της Βρετανίας φτάνει στις 87.650 λίρες, δηλαδή στα 101.130 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: