Μπορεί ο Λεωνίδας Μπόμπολας να παραιτήθηκε μόλις προσφάτως από την προεδρία της Αττικής οδού, ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος άνδρας (μαζί με τον Δ. Κούτρα) του κατασκευαστικού ομίλου τις χρυσές εποχές της διαπλοκής, μεθοδεύει εμμέσως την επιστροφή του στην διεκδίκηση της «Χρυσοτόκου όρνιθας» των συμβάσεων παραχώρησης!

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας μέσα από σχέσεις που έχτισε και λόγω της παρουσίας του στην ΗΛΕΚΤΩΡ, έχει ξεκινήσει επαφές με κορυφαία funds του εξωτερικού προκειμένου να συμμετάσχει σε κοινοπρακτικά σχήματα που θα διαμορφωθούν για να διεκδικήσουν τον διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής οδού!

Σε απλά λόγια διαμεσολαβεί ούτως ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του τόσο σε υπό διαμόρφωση κοινοπραξία όσο και σε μελλοντική διαχείριση!!!

Την ίδια στιγμή έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι ο όμιλος Μυτιληναίου βρίσκεται σε επαφές με την γαλλική Vinci προκειμένου να συμμετάσχουν από κοινού στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού, σε μια αναβίωση του σχήματος που διεκδίκησε την Εγνατία οδό!

Όπου συμμετείχε και η Αβαξ, η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα κατέβει στον διαγωνισμό μαζί με τον Ελλάκτωρα και τη γαλλική Egis καθώς και γαλλικό ή αμερικανικό fund!

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι η Vinci έχει αποκτήσει μια εξειδίκευση από την διεκδίκηση διαγωνισμών για αεροδρόμια παρά για οδικούς άξονες.

Στην περίπτωση πάντως που οι διεργασίες Μυτιληναίου – Vinci δεν προχωρήσουν, θεωρείται πιθανό να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Μυτιληναίου και Ελλάκτωρα!