Ταχύτατες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις γύρω από τη διαμόρφωση των σχημάτων που θα διεκδικήσουν το «Χρυσόμαλλο δέρας» της Αττικής οδού, η οποία βγαίνει μετά από απόφαση κυβέρνησης – ΤΑΙΠΕΔ χωρίς να περιλαμβάνει κατασκευαστικό αντικείμενο, παρά μόνο τις συντηρήσεις, βαριά και ελαφριά!

Την ώρα τούτη, λίγο πριν την πρόσκληση της αναθέτουσας αρχής για εκδήλωση ενδιαφέροντος, που θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, μεταξύ των υποψηφίων επενδυτών γίνονται ζυμώσεις και ήδη ορισμένα ισχυρά σχήματα φαίνεται πως «κλειδώνουν»!

Καλώς ή κακώς η Αυστραλιανή Macquarie, από τα ισχυρότερα funds του πλανήτη, φαντάζει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί, υπό την έννοια ότι και τη δυνατότητα κεφαλαίων έχει, αλλά και δεν κωλώνει να χτυπήσει πολύ ψηλά έναν διαγωνισμό αν θέλει να τον πάρει, όπως άλλωστε έπραξε με τον ΔΕΔΔΗΕ, διαμορφώνοντας πλέον ένα μύθο στην ελληνική αγορά γύρω από το όνομα της.

Οι πληροφορίες λένε πως η Macquarie τα έχει βρει σε όλα, εδώ και καιρό, πολύ έγκαιρα και σε ανύποπτη χρονική στιγμή, με Έλληνα μεγιστάνα εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών του τόπου! Πιθανότατα η κοινοπραξία των δύο θα διευρυνθεί, ίσως και με τη (μικρή) συμμετοχή κατασκευαστικής εταιρείας…

Την ίδια ώρα έτοιμο είναι και το σχήμα του Ελλάκτωρα και της Αβαξ που θα κατέβουν στον διαγωνισμό στην ίδια μορφή που διαχειρίζονται σήμερα την Αττική οδό, μαζί με την γαλλική Egis project, ενώ η κοινοπραξία θα συμπληρωθεί με ένα εκ των δυο εξειδικευμένων Γαλλικών funds με τα οποία βρίσκονται σε συζητήσεις!

Ενδεχομένως στο σχήμα να ενταχθεί και ο Μυτιληναίος εκτός και αν (για λόγους τακτικής) αποφασιστεί η αυτόνομη κάθοδος στην διαγωνιστική διαδικασία!

Η ΓΕΚ Τέρνα θα κατέβει σίγουρα μαζί με κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες ενώ οι πληροφορίες λένε πως ήδη γίνονται επαφές με πανίσχυρα funds του εξωτερικού που έχουν δείξει ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό, όπως η γνωστή σε όλους CVC που δραστηριοποιείται ενεργά στην ελληνική αγορά και το KKR!