Οι εξελίξεις γύρω από την Attica Bank τρέχουν, αλλά καλό είναι να μην βιάζεται κανείς, γιατί όταν έχεις κέρδη “βρέξει-χιονίσει”, δεν εγκαταλείπεις εύκολα.

Στην Ellington αναφέρομαι φυσικά. Και η επιμονή ανταγωνιστή σου (Thrivest) να συμμετάσχει στην αύξηση, που εσύ είτε δεν θέλεις είτε την εκτρέπεις μονίμως με διάφορα προσκόμματα, σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις.

Πράξη πρώτη: Η επιστολή της Thrivest στη Διοίκηση της Attica Bank!

Όπως γνωρίζετε ήδη η εταιρεία των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου απέστειλε στη διοίκηση της Attica Bank επιστολή, στην οποία γνωστοποιεί επισήμως ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου.

Προφανώς, ενημερώθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επισήμως ή δια της ανακοινώσεως της τράπεζας και τα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη – Τράπεζα Ελλάδος, ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ και φυσικά η Ellington. Οπότε, όλοι πλέον πρέπει να αναθεωρήσουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Πράξη δεύτερη: Ώρα ευθύνης για το ΤΧΣ! Θα δεχτεί ως συνομιλητή την Thrivest δίνοντας τέλος στις «αποκλειστικές» συζητήσεις με την Ellington;

Το ΤΧΣ, ο μεγαλύτερος μέτοχος, ανεπισήμως δηλώνει – και σωστά, ως προς το τυπικό του πράγματος – ότι βρίσκεται σε “αποκλειστικές διαπραγματεύσεις” με την Ellington, της οποίας η συμμετοχή στην αύξηση της τράπεζας για το Ταμείο θεωρείται “δρομολογημένη”, με την έννοια των υπαρχουσών αποφάσεων, που δεν έχουν επισήμως αναιρεθεί.

Ιδού το δίλημμα εδώ: Θα δεχτεί ως νέο συνομιλητή το ΤΧΣ την Thrinvest, δίνοντας τέλος στις “αποκλειστικές” συζητήσεις με την Ellington;

Breakfast at Zonar’s: Τι γύρευαν μαζί Εξάρχου, Μακέδος, Βρεττού και Τζουζέπε Τζιάνο στο εμβληματικό καφέ – εστιατόριο; Μια συνάντηση με μεγάλη σημειολογία στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Attica bank !

Πράξη τρίτη: Η ετυμηγορία της ΤτΕ!

Η διοίκηση της τράπεζας, μπορεί να μην κάνει δεκτή την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ουσιαστικά την πρόταση συμμετοχής στην αύξηση και με ποια αιτιολογία;

Προφανώς, μόνο αν η Ellington δεσμευτεί ξεκάθαρα ότι θα καλύψει τη συμφωνηθείσα συμμετοχή της καθώς και όποια νέα ανοίγματα προκύψουν από τις τιτλοποιήσεις.

Εμμένει η Ellington, προς αποχώρηση η Μαραγκουδάκη!

Οι τελευταίες πληροφορίες έφεραν την Ellington “αποφασισμένη να μετάσχει πλήρως στην αύξηση”, δηλώνοντας παρούσα σε όλες τις μελλοντικές εξελίξεις!

Αλλά, πως συμβιβάζεται η “ρητή” αυτή πρόθεση, με το γεγονός ότι η εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. της τράπεζας, Ειρήνη Μαραγκουδάκη, φέρεται να αποχωρεί σχετικά σύντομα από το πόστο της;

Νέα δεδομένα: Θα εξαναγκαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους!

Σε κάθε περίπτωση, η εμπλοκή της Thrinvest, θα αναγκάσει όλους τους εμπλεκόμενους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, επιταχύνοντας τις εξελίξεις, καθώς έπαυσε πλέον ο φόβος να μην υπάρξει plan b, στην περίπτωση φυγής της Ellington.

Από εδώ και στο εξής, η υπόθεση σοβαρεύει, τα όποια παιχνίδια λαμβάνουν τέλος και φυσικά το ίδιο το Δ.Σ. της τράπεζας αναλαμβάνει το βάρος της αποδοχής ή μη της πρότασης των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου. Το ίδιο ισχύει και για το ΤΧΣ και για το ΤΜΕΔΕ.

Διαβάστε ακόμη: