Γυρίζει σελίδα η Attica Bank και ξεκινά τη νέα πορεία της που περιλαμβάνει την απαλλαγή της από τα «κόκκινα» δάνεια και τη συγχώνευση της με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Χτες 24 Απριλίου έληξε η περίοδος άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και σήμερα θα γίνει η κατανομή και διάθεση αδιάθετων Νέων Κοινών Μετοχών, αύριο 26 Απριλίου θα έχουμε την ανακοίνωση για την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στις 27 Απριλίου αναμένεται η έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των Νέων Κοινών Μετοχών και στις 28 Απριλίου η έναρξη της διαπραγμάτευσής τους.

Και αυτό είναι το πρώτο βήμα για την Attica Bank η οποία αφήνει πίσω της ένα δύσκολο παρελθόν και πλέον υφίστανται όλες οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η συγχώνευση με την Παγκρήτια προκειμένου να δημιουργηθεί μία υγιής μη συστημική τράπεζα, που θα αποτελέσει τον 5ο τραπεζικό πυλώνα και θα εστιάσει στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΤΜΕΔΕ αποφάσισε –ύστερα από 27 χρόνια που ήταν βασικός μέτοχος της τράπεζας από το 1997- να μην συμμετέχει στη διαδικασία, και να απεμπολίσει κάθε προοπτική ανάκτησης μέρους των σχεδόν 900 εκατ. ευρώ που έχει επενδύσει στην τράπεζα, μέσω της συμμετοχής του στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Στην ΑΜΚ των 473,3 εκατ. ευρώ, ο νέος στρατηγικός επενδυτής η Thrivest, συμφερόντων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη, Αλ. Εξάρχου, θα συμμετάσχει με 30 εκατ. ευρώ, ενώ η Παγκρήτια Τράπεζα –το 45% της οποίας ελέγχει η Thrivest- θα συμμετάσχει με 34 εκατ. ευρώ.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα του συμμετέχοντας με 329 εκατ. ευρώ.

Ο e-ΕΦΚΑ θα συμμετάσχει με 40 εκατ. ευρώ (για το ποσοστό του 8,4% στην τράπεζα).

Ενώ τα 40 εκατ. ευρώ που ήταν η συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ θα καλυφθούν από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (από 10 εκατ ευρώ εκάστη).

Διαβάστε περισσότερα