Η Aston Martin ξεφεύγει και μας ταξιδεύει στη λεωφόρο των ονείρων με την εντυπωσιακή DBS 770 UltimateVolante. Μια κούκλα των δρόμων, ένα κομψοτέχνημα που έχει σαν στόχο να προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες όντας πίσω από το τιμόνι του ανοιχτού Super GT. Μπορεί να την αποκαλέσεις και ως την επιτομή του design, καθώς σε όποιο σημείο της σιλουέτας και να την κοιτάξεις, οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες μαγνητίζουν τα βλέμματα. Στο καπό, στα φτερά, στη μάσκα, στους προβολείς, στο πίσω μέρος με τα ενωμένα φώτα, τις τέσσερεις εξατμίσεις που μοιάζουν με φουγάρα πλοίων, τον διαχύτη, όλα εκφράζουν το πάθος του σχεδιαστή.

Μακρύ (4,715 χλστ. μήκος), πλατύ (2.145 χλστ, με τους εξωτερικούς καθρέπτες) χαμηλό (1.295 χλστ) με 2,805 χλστ. μεταξόνιο, με βάρος 1.945 κιλά με κατανομή 50:50. Στο εσωτερικό τα ανατομικά καθίσματα που συνδυάζουν δέρμα και ανθρακόνημα δίνουν παράσταση, ενώ τα πίσω καθίσματα είναι μάλλον για τα επιπλέον σακ βουαγιάζ όταν οι Lοuis Vuitton της κυρίας του δεξί καθίσματος δεν χωρούν στο πορτμπαγκάζ των 260 λίτρων.

Κάτω από το μακρύ καπό «φιλοξενείται» ο twin-turboκινητήρας V12 5.2 λίτρων απόδοσης 770 ίππων με ροπή 900 Nm. H DBS 770 Ultimate Volante είναι η ισχυρότερη Volante στην ιστορία του μοντέλου. Το ιπποφορβείο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZFμεταδίδοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Οι τροχοί είναι διαστάσεων 21 ιντσών με διαστάσεις 265/35 για μπροστά και για πίσω 305/30 με ελαστικά Pirelli P Zero ειδικά κατασκευασμένα για το αυτοκίνητο. Όπως επίσης και τα χειμερινά Pirelli Sottozero II φέρουν ειδική σύνδεση για τη fullopen770 UltimateVolante.

Σε ό,τι αφορά τα φρένα το βρετανικό αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά, φέροντας κεραμικά φρένα 410 χλστ. για μπροστά και 360 για πίσω, με διπλά ψαλίδια για μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων για πίσω στις αναρτήσεις και σύστημα τιμονιού με 2.27 στροφές από άκρη σε άκρη. Φυσικά εξοπλίζεται με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας .

Aston Martin όμως σημαίνει και επιδόσεις. Για την 770 UltimateVolante ταξιδεύει με τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα και για την επιτάχυνση 0-100 τα χρονόμετρα σταματούν στα 3.6 δευτ. Η 770 UltimateVolante κλείνει το μάτι στους συλλέκτες καθώς μόνο 199 θα εξέλθουν από τη γραμμή παραγωγής με τιμές γύρω στα 370.000 ευρώ για το βρετανικό μοντέλο γεμάτο συναισθήματα.

Διαβάστε περισσότερα