Ο λόγος για τον κορυφαιο αεροδυναμιστή της Formula 1, που είναι φυσικά και ο πιο ακριβοπληρωμένος.

Ήταν από πριν αλλά πλέον η αμοιβή του είναι στη στρατόσφαιρα καθώς φημολογείται πως ο Lawrence Stroll του προσφέρει 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο!

Είχε διαρρεύσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες πως παρά το έντονο φλερτ με τη Scuderia Ferrari και το λιγότερο έντονο με τη Williams, o Newey είχε επιλέξει να ντυθεί στα πράσινα.

Κι όχι μόνο του παχυλού μισθού αλλά προφανώς, πείστηκε από το γενικότερο πλάνο του Stroll και τις τεράστιες επενδύσεις που έχει κάνει στο κέντρο τεχνολογίας της Aston Martin.

Πράγματα στα οποία στάθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι σε αυτή την ομάδα. Η δέσμευση και το πάθος του Lawrence αποτέλεσαν έμπνευση και με εντυπωσίασαν. Είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει την καλύτερη ομάδα στον κόσμο», είπε ο Newey.

Δείτε όλη την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Τεχνολογικό Κέντρο της Aston Martin Racing:

O Newey θα είναι ο επικεφαλής τεχνικός της βρετανικής ομάδας, της οποίας γίνεται και μέτοχος! Θα πιάσει δουλειά την 1η Μαρτίου του 2025.

Ο 65χρονος ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 από τη March, το 1988, αναλαμβάνοντας ρόλο τεχνικού διευθυντή όταν το 1990 αυτή μετονομάστηκε σε Leyton House Racing.

Το 1991 τον βρήκε στη Williams με την οποία κατέκτησε την κορυφή και στην οποία έμεινε έως και τη σεζόν του 1997. Επόμενος σταθμός στη καριέρα του ήταν η McLaren, την περίοδο 1997-2005, με τον Newey να κατακτά τίτλους και με την ομάδα του Woking.

Όσο για τη μεγάλη πρόκληση, αυτή ήρθε μέσω της Σταχτοπούτας Red Bull Racing. Εντάχθηκε στο δυναμικό της το 2006 και με αυτή, έκανε ένα αγωνιστικό θαύμα. Από το δικό του σχεδιαστήριο βγήκαν τα μονοθέσια που χάρισαν τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στον Sebastian Vettel και τρεις στον Max Verstappen, που θα γίνουν τέσσερις αν ο Ολλανδός καταφέρει να υπερασπιστεί επιτυχώς το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Ο Newey θα πιάσει δουλειά στην ομάδα του Silverstone στις αρχές του 2025, με το πρώτο «δικό του» μονοθέσιο να είναι αυτό του 2026 όταν και θυμίζουμε, αλλάζουν οι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1, πράγμα που θα δώσει σε όλες τις ομάδες την ευκαιρία να βρεθούν στην πρώτη γραμμή αν τους ερμηνεύσουν σωστά.

Παράλληλα, θα είναι η πρώτη φορά που ο Newey θα συνεργαστεί με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Fernando Alonso.

Διαβάστε ακόμη: